Én külföldön élek és dolgozok, de otthon van egy lakáshitelem, amit fizetek. A kérdésem az lenne, hogy ezt a lehetőséget külön kell majd kérvényezniük az adósoknak és ha igen, akkor van-e valamilyen határideje ennek a dolognak?
Gábor

Kedves Gábor!

Melyik lehetőségre gondol pontosan?

A rögzített árfolyamon történő hiteltörlesztést első körben 2011. december 31-ig lehetett kérvényezni a hitelfolyósító banknál. Az új feltétélű árfolyamrögzítéssel kapcsolatban jelenleg még nincsen hatályos rendelkezés. A tervezet szerint a devizaadósok 2012. év végéig jelezhetik belépési szándékukat az árfolyamgát rendszerébe, s 2016. év végéig élhetnek a rögzített árfolyamon történő hiteltörlesztés lehetőségével.

Ha kérdése a kedvezményes végtörlesztésre vonatkozott, az sajnos már nem kérhető. 2011. december 30-ig volt arra lehetőségük a devizaadósoknak, hogy jelezzék a hitelfolyósító pénzintézet felé a rögzített árfolyamon történő végtörlesztési szándékukat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Svájci frank alapú devizahitele van a lányoméknak lakásvételből kifolyólag. Úgy hallottuk, hogy létezik 180.-Ft-on való rögzítés 2016. december végéig, s hogy ezt már el is fogadták, de az interneten sehol sem tudtam a nyomára bukkanni.. Mit lehet erről tudni, mi ennek a lényege, hová lehet fordulni?
Válaszukat előre is köszönöm.