Tisztelt szakértök!

Feleségem és én is közalkalmazottak vagyunk, két kiskorú gyereket nevelünk. Élve a végtörlesztés lehetőségével japán jen hitelünket forinthitellel kiváltottuk.

Az árfolyamrögzítésről még nem voltak hírek, mikor az ügyintézésbe fogtunk saját bankunknál. Ezt tettük azért is, mert a Magyarország.hu-n is azt olvastuk, hogy a végtörlesztésre felvett forinthitelre kamattámogatás kapható majd.

Hát erről azóta sehol semmilyen hírben vagy fórumon nem lehet olvasni vagy hallani. Ha nem jár erre a kamattámogatás, akkor a törlesztőrészletünk még több lesz mint japán jennél. Igaz, a tőketartozás jelentősen csökkent.

A kérdésem az lenne, hogy önök tudnak-e valamit erről a kibővített kamattámogatásról, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium az e-mailben feltett kérdésemre még válaszra sem méltat.

Válaszukat előre is köszönöm.
Ferenc

Kedves Ferenc!

Közalkalmazottak kamattámogatásra abban az esetben lesznek jogosultak, ha nem tudtak élni a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével, ám az árfolyamrögzítést igénybe kívánják venni.

A közszférában dolgozó devizahitelesek gyűjtőszámlahitelének kamattámogatásáról szóló rendelet még nem került kihirdetésre.

A hátralékos adós devizahitelének kiváltására felvett kölcsön kamattámogatásáról IDE kattintva tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
2011. decemberben a svájci frankos jelzáloghitelünket végtörlesztettük úgy, hogy forinthitelt vettünk fel rá. Közalkalmazott vagyok, a híradásokban azt hallottam, hogy azokra is vonatkozik az árfolyamgát, akik forinthitellel végtörlesztettek a 2011. LXXV. tv értelmében. A mostani törvénymódosításban ezt nem találtam, és az Erste Banknál is azt mondták, hogy ez nem lehetséges. Szeretnék erre választ kapni, előre is köszönöm.