Közalkalmazottként dolgozom. Beadtam egy hete a végtörlesztési igényemet. Korábbi információim ellenére a CIB-nél nem kapok kiváltó forinthitelt, mivel a 4 év alatt egyszer előfordult 90 napos késedelmes fizetés. Merre induljak, keressek-e másik bankot, vagy várjak, hogy közszolgaként lesz lehetőségem kiváltani a devizahitelem? Elég-e az idő erre?
Éva

Kedves Éva!

A közalkalmazottak számára - a kedvezményes végtörlesztéshez - biztosítani kívánt forinthitellel kapcsolatos részletek még nem ismertek. A közszférában dolgozó devizahitelesek által felvehető kölcsön igénylésének feltételeit várhatóan januárban teszik közzé.
Ha nem szeretne a kedvezményes végtörlesztésből kimaradni, akkor véleményünk szerint érdemes volna más pénzintézetnél is utánanézni a hitelkiváltó lehetőségeknek. Bankfüggő az, hogy az új hitelkérelem beadására és a hitelügylet lebonyolítására van-e még elég idő. Mivel a devizaadósoknak január 30-ig be kell mutatniuk a végtörlesztéshez elegendő összegű igazolást, s forinthitel felvétele esetén ez más hitelintézet által kiállított kötelező érvényű hitelígérvényt jelent, ezért van olyan bank, amely már nem fogad be erre vonatkozó hitelkérelmet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Köszönöm, ezt értem. Csak az nem tiszta, hogy ha ebben a hónapban kapnak tájékoztatást, akkor akinek addig törlesztenie kell azzal mi lesz???? Semmi??? Erről a munkáltató sem tud semmit!!!! Ha a forint alapú hitelszerződésemben benn van, hogy azért vettem fel, hogy kiváltsam a deviza alapú lakáshitelemet, akkor még tudok élni a lehetőséggel???? Kihez forduljak ez ügyben?
Válaszát köszönöm.

“Prémiuméves” programban résztvevő közalkalmazott vagyok. Szeretném tudni, hogy így is kaphatok-e kamatmentes kölcsönt a devizahitelem végtörlesztéséhez a munkáltatómtól?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel: Icuka

Devizahitelem végtörlesztését már bejelentettem. Január 20-ig kell kiegyenlítenem a tartozást. Közalkalmazott vagyok. Ha nem fizetek a jelölt időpontig, akkor elúszott a végtörlesztés lehetősége. Ha törlesztek – nyilván másik kiváltó hitellel – akkor „visszamenőleg is igénybe vehetem a közalkalmazotti kedvezményt?????
Köszönöm a választ.

Tisztelt Szerkesztő!
Közalkalmazottként dolgozom, beadtam a végtörlesztési szándékomat a bankomnak december hónapban. Férjem az adós, én vagyok az adóstárs a felvett hitelünkre. Így is igényelhetem a munkáltatómtól a kedvezményes forinthitelt? A férjem egy vállalkozásban alkalmazott, ő is jelezze a végtörlesztési szándékunkat munkáltatója felé?
Köszönettel: Erika

Tisztelt szakértő!
A fiammal közösen vásároltunk 4 évvel ezelőtt egy házat, melyre deviza alapú hitelt vettünk fel. A fiam az adós, én pedig az adóstárs. A ház teljesen közös, de az egészen az én haszonélvezeti jogom van. Én közalkalmazott vagyok, de a fiam nem. Nyilatkozatot adtam be a munkahelyemen, hogy szeretném igénybe venni az önkormányzati segítséget a végtörlesztéshez. Kaphatok-e kölcsönt, ha én csak adóstárs néven szerepelek a hitelfelvételnél?
Anna.