Tisztelt Hölgyem / Úram
Ingatlanomat eladtam 20-án fizetné a vevő a végtörlesztést a svájci frankos hitelemben!
Milyen lehetőségeim vannak hogy én is igénybe tudjam venni a kedvezményes végtörlesztést?
Kilehet fizetni a hitelt és visszamenőleg is lehet kérni?
Vagy várjak még el nem fogadják a törvényt?
Bár akkor kötbért kell fizetnem!
De sokkal többet nyerhetek vele!
Mert a hitelem 57400 frank!
Várom válaszát!
Előre is köszönöm !
Üdvözlettel:Mária!

Kedves Mária!

A kedvezményes végtörlesztéssel kapcsolatos törvényjavaslat még nem került elfogadásra. A benyújtott tervezet azonban nem tartalmazza, hogy a rögzített árfolyamon történő végtörlesztést visszamenőleg is igénybe lehetne venni. Ha tehát Ön most visszafizeti hitelét, akkor utólag sem fogja tudni érvényesíteni a kedvezményes árfolyamot.

Amennyiben valóban többet nyerhet a kedvezményes végtörlesztéssel, mint amennyi kötbért kell fizetnie, akkor célszerű volna várni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Tud-e arról, hogy az, aki ebben az évben, de még szeptember 29.előtt váltotta át devizahitelét forinthitelre,
benyújthatja-e a végtörlesztést visszamenőleg 180 forintos árfolyamon, illetőleg kérheti-e a 7,5 milliós vissza nem térítendő munkáltatói támogatást, vagy a végtörlesztés utáni hitelösszeg 25%-ának elengedését? Vagy semmire sem jogosult, annak ellenére, hogy az ez évi őrületes deviza árfolyamváltozás bennünket is súlyosan érintett. Vagy legalább kaphatunk-e államilag támogatott hitelt, mert hiába van forintban a hitel, de forintban óriási összeg lett. Mi is ugyanúgy kárvallottjai vagyunk a bankok gátlástalanságának, mivel hitelünket 144 forintos árfolyamon vettük fel. Vagy tényleg kigolyóztak bennünket??? Kérem adjon tanácsot, hova fordulhatnánk még az év végéig, mert ez a forinthitel kedvezőtlen kamatozású és változó kamatozású is egyben.
Előre is köszönöm válaszát!