A következő lenne a kérdésem.
Lakásra felvett szabad felhasználású jelzálogjog alapú devizahitelt vettünk fel. A földhivatalnál a bank bejegyeztette a tulajdoni lapra a jelzálog jogot. Már hatodik éve fizetjük.
A bankkal lezáratom a hitelemet és ha megállapítják a fennálló tartozást, akkor csak a tőke részből fennmaradt tartozást kell kifizetnem, jutalékot , szerződés módosítási díjat nem?
Válaszát előre is köszönöm.

Kati

Kedves Kati!

Az egyenleg megállapításánál a bank csak a fennálló tőketartozás nagyságát veszi figyelembe, kamatot és kezelési költséget nem.

A kedvezményes végtörlesztéssel kapcsolatos egyéb költségek a vonatkozó törvény kihirdetése után válnak ismertté.

Amennyiben a végtörlesztéshez hitelt kíván igénybe venni, kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják Önnel a lehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Akkor, ha jól értelmezem az utolsó mondatot, nem kell a jelzálogjog törlési díjon kívül sem SZJA-t, sem más illetéket megfizetni.
Nem szeretném, ha meglepetés érne a 2011. évi adóbevallás készítésekor.
Köszönöm gyors válaszát.

Tisztelt Uram!

Lakásra felvett szabad felhasználású jelzálogjog alapú devizahitelt vettünk fel. A földhivatalnál a bank bejegyeztette a tulajdoni lapra a jelzálog jogot.
Mai napig sikerült kifizetnünk a tőketartozást a K&H Bank felé. Meglepődve tapasztaltuk, hogy a jelzálogjog törlését velünk akarják megfizettetni. A bank az 1997.évi XCIII. törvényre, és az 1996. évi LXXXV: törvényre hivatkozik. Úgy tudjuk, hogy se illetéket, sem a törlésre irányuló díjat nem nekünk kell megfizetni.
Erre szeretnénk választ kapni.