Egy Gyakorló Általános Iskola tanára vagyok. Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy 2006. áprilisban deviza alapú (svájci frank) lakáshitelt vettem fel (8.350.000.- Ft összegben). (A lakás 53 m2, 2 szobás panel.) 5 és fél éve fizetem és a jelenlegi tartozásom végtörlesztés esetén még mindig 7.029.402.- Ft. Ezt a hitelemet szeretném forinthitelre átváltani, mivel a kezdeti havi 60.000Ft-os törlesztő részletem az elmúlt közel egy évben több mint a kétszeresére emelkedett (augusztusban 130.615 Ft, szeptemberben 130.969 Ft-ot fizettem). A mai napig törlesztő részlet elmaradásom nincs (nem is volt)!
Kéréssel fordultam a munkáltatómhoz, ez ügyben, hogy a törvény adta lehetőségekkel élhessek gondjaim megoldása érdekében! A hitelemet szeretném forinthitelre átváltani,
ezért szeretném igénybe venni a munkaadó 7 millió forint összegű adómentes támogatását a végtörlesztésemhez. Mivel Gyakorló iskolában tanítok, ezért a fenntartóm az Egyetem, az Egyetem fenntartója pedig a Minisztérium. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy ezért rám, mint közalkalmazottra – pedagógusra – nem vonatkozik a kormány tervezett kedvezményes végtörlesztési segítsége. A munkáltatóm a Minisztériumtól semmilyen tájékoztatást nem kapott arra vonatkozólag, hogy hogyan lehetne, miből lehetne ezt a támogatást esetleg nekem (illetve másoknak is) megadni!
Kérdésem:
- Én, mint pedagógus, miért kerülök hátrányba, azért mert nem önkormányzati iskolában tanítok?
- Rám, miért nem vonatkozik az alábbi segítségnyújtás? Félek, hogy kicsúszok a 2011. december 31.határidőből!
Idézem:
„Devizahitelesek! Végtörlesztés a munkaadó segítségével
2011. november 24.
A munkaadók 7,5 millió forint összegig adómentes támogatást adhatnak dolgozóiknak a végtörlesztéshez.”

Válaszát előre is köszönve nagyon várom!
Tisztelettel.

Kedves Érdeklődő!

Irodánk hiteltanácsadással foglalkozik, így nem vagyunk illetékesek a kedvezményes végtörlesztéshez adható adómentes munkáltatói támogatásra való jogosultság feltételeit illetően. A kérdés tisztázásához a tényleges munkáltató megkeresését javasoljuk.

 

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az alábbiakban kérek segítséget, információt.
Elindítottam az árfolyamrögzítést, mely folyamatban van. Kérdésem: igénybe vehetem-e a vissza nem térítendő támogatást. Sajnos decemberben olyan beosztásban dolgoztam, hogy nem tudtam elintézni.
Kérdésem – utólag lehet-e?
Köszönettel: Jucus

2007-ben a lakásunk bővítésére, átalakítására deviza alapú szabad felhasználású kölcsönt vettünk fel. Szeretnénk végtörleszteni. Kormánytisztviselő vagyok, a közszféra számára kidolgozott kedvezményes munkáltatói kölcsönt én is igénybe vehetem? A hitelem nem lakáscélú, bár a házunk korszerűsítésére fordítottuk.