Ha nem kapjuk meg a forint hitelt, de ki akarjuk váltani, magán erőből, akkor kell-e valamit írni a devizakölcsönt adó banknak?
Létezik-e olyan verzió, hogy beírjuk, hogy vagy forint hitelből vagy magán erőből?
Elveszhet-e a kiváltás lehetősége a fentiek miatt?
Kérdést feltette: Szőllős László

Tisztelt Szőllős László!
A végtörlesztési szándékot bejelentő adatlapon nem kell megjelölni, hogy milyen forrásból kívánja visszafizetni korábban felvett jelzáloghitelét. Arra létezik törvényi szabályozás, hogy meddig kell a kiváltáshoz szükséges pénzt a folyószámlán elhelyezni. Amennyiben munkáltató támogatást kapnak, akkor azt legkésőbb december 31-ig el kell utalni a munkáltató részéről. Ha saját erőből kívánják megtenni a végtörlesztést, akkor a bank által kapott határidőt kell figyelembe venni, de ez egyszer hosszabbítható. A vonatkozó jogszabály ezzel kapcsolatban az, hogy legkésőbb január 31-ig kell a szükséges forrást elhelyezni azon a bankszámlán, ahonnan a kiváltani kívánt hitelt folyósító bank leemelheti azt.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A banktól kapott levelemben az áll:
„a végtörlesztés értéknapja: 2012.02.24.
Kérjük, hogy legkésőbb a végtörlesztés fenti értéknapját megelőző harmadik banki munkanap reggel 8 óráig a kölcsönügylet hitelelszámolási számláján a rögzített árfolyamon történő végtörlesztéshez szükséges összeget maradéktalanul biztosítani sziveskedjen.”

A végtörlesztés saját erőből történne. A levél értelmében 21-én reggel kell a számlára tenni a pénzt. Ennek tükrében nem kell január 31-ig befizetni?

Egy számunkra fontos kérdésben fordulok újra Önökhöz.
Az AXA -nál beadott papíron, azt jelöltük be, hogy a hitelhez tartozó megtakarítást nem kívánjuk felhasználni.
Sajnos szükséges lenne a felhasználása. Mit tehetünk ?
Köszönettel:

Szőllős László

Köszönöm a gyors választ, amelyet az előző kérdéseimre kaptam.
Azt írták, hogy
„A végtörlesztési szándékot bejelentő adatlapon nem kell megjelölni, hogy milyen forrásból kívánja visszafizetni korábban felvett jelzáloghitelét”.
Az AXA banknál rajta van és kötelezően kitöltendő.
Az újabb kérdésem:
A személyes beadásnál többszöri kérdésemre is azt a választ kaptam, hogy semmilyen átvételi bizonylatot nem kapok a beadott igénylő lapok ellenében?
Vita esetén, hogyan tudhatom igazolni, hogy beadtam az igénylő lapokat ?