Tisztelt Uram!
2004. óta rendelkezem lakás-takarékpénztári megtakarítással. Folyamatosan, megszakítás nélkül fizetek havi 20.000 Ft-ot, amit kiegészít az állami támogatás. Időközben 2007-ben szabad felhasználású jelzáloghitelt vettem fel, amit szeretnék végtörleszteni. A lakás-takarékpénztári megtakarításomhoz ugyanakkor csak a végtörlesztésre meghatározott határidő után jutok hozzá (2012. június). Felhasználható-e ltp megtakarításom végtörlesztésre?
Kérdést feltette: István

Kedves István!

Lejárat előtti lakás-takarékpénztári megtakarítását csak úgy tudná felhasználni a végtörlesztéshez, ha megszüntetné a szerződést és kérné a kiutalást. A lejárat előtti megszüntetés esetén azonban csupán a havonta befizetett összeget kapná vissza, az állami támogatást nem.  Véleményünk szerint nem érdemes a végtörlesztés miatt megszüntetni a lakástakarékot. Javasoljuk, a végtörlesztéshez másik lehetőséget vegyen igénybe. Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványukat, akkor Tanácsadóink tájékoztatni fogják a végtörlesztéshez igényelhető forinthitelekről.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődni szeretnék, hogy végtörlesztés céljára melyik bankok adnak forinthitelt? Milyen forinthitelt kell igényelni ebben az esetben? Szabad felhasználású jelzáloghitelt? Jelzálogfedezetként tehermentes ingatlannal rendelkezem.
Köszönöm segítségüket.
György