2 éve vettem fel euróban a hitelt, 3 millió forint összegűt. Az akkori árfolyamon (279 Ft) fix részletet fizetek és csak a részletfizetési idő változhat (UCB Banknál). Jelenleg nem áll módomban visszafizetni a pénzt, de számításaim szerint 2-3 év múlva igen. Érint engem a végtörlesztés kiterjesztése? Mi van azokkal, akik most nem örököltek és nem áll módukban kiegyenlíteni a hitelüket?
Ivett

Kedves Ivett!

A kedvezményes végtörlesztésre vonatkozó határidő nem változott. Ez irányú igény bejelentésére a devizaadósoknak 2011. december 30-ig volt lehetőségük. A jelen állás szerint 2-3 év múlva az akkor aktuális árfolyamon fizethető majd vissza a fennálló tartozás.

Igénybejelentési határidőre vonatkozó módosítás az árfolyamrögzítést illetően várható. A korábbi - 2011. december 31.-ei - időpont helyett a devizaadósoknak 2012. év végéig lesz lehetőségük az árfolyamgát rendszerébe való belépésre. Ezzel kapcsolatban azonban még nem került kihirdetésre a törvénymódosítás.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!

Határidő után, január 7.-én jutottam annyi készpénzhez, amivel ki tudnám fizetni a meglévő frankhitelemet, a rögzített árfolyamon. Kérdésem, hogy lehet-e még valamilyen módon igényt benyújtani a CIB bankhoz?
Ügyintézők szerint nem.

2011. októberben voltunk bent a bankban, hogy a lakásunkat el szeretnénk adni és abból fizetnénk ki a jelzálogot. Meg is kaptuk az engedélyt. De sajnos a lakást még nem tudtuk eladni. Meddig lehet kifizetni a végtörlesztést?

Jó napot !
Szeretném kérdezni, hogy ha 2011 november 17–én kérelmeztük a végtörlesztést, meglehet-e hosszabbítani?
Van egy ingatlanunk Romániában, pontosabban Aradon és el szeretnénk adni. Úgy látszik, hogy sikerülni fog, de félünk hogy kifutunk az időből. Most az év végén meg az év elején, ahogy nincs mozgása az ingatlanpiacnak, várnunk kell még visszajönnek azok az emberek, akik már látták az ingatlant, csak Ők sajnos külföldön vannak.
Azért kérdezném, ha egy hosszabbítás lehetséges-e, mert nagyon szeretnénk élni a lehetőséggel.
Köszönöm előre is válaszukat.