Végtörlesztési igényem a mai nap adtam le a VOLKSBANK-nál. Önerőből fizetem. CHF alapú, de azt mondták, nekem kell fizetnem a jelzálogtörlést a Földhivatalban. Ha nem így van, hol a jogszabályban?
Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

Az otthonvédelmi törvény által biztosított végtörlesztés és a jelzálogjog földhivatali törlése nem díjköteles. A vonatkozó törvényt itt találja: Magyar Közlöny 110. szám: 2011. évi CXXI. törvény az otthonvédelemmel összefüggõ egyes törvények módosításáról: 3. Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló 1996. évi LXXXV. törvény módosítása (www.magyarkozlony.hu)

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Eladtam a jelzáloggal terhelt ingatlanomat. A hitel teljes összege január 24-én a vevő bankjától az én hitelező bankomnál van. Kérdésemre a bank csak február 21-én akarja törölni a hitelt mondván, hogy 20-án van a zárás.
Kérdésem: a februári hónapot kamat, kezelési költség még fizetnem kell-e? 12 millió Ft-ról beszélünk. Mi van az én kamataimmal és meddig húzhatja a bank, ha kezében van már a teljes összeg? Nekem késésért napi kamatokat számoltak fel. Rájuk nem vonatkoznak a pénzügyi szabályok?
Várom válaszát.
Köszönettel Csaba