Tisztelt Tanácsadó!

Szeretném megkérdezni, hogy igénybe vehetem-e az adómentes munkáltatói támogatást, ha a fiam által felvett hitelt - miután ő nem tudta egy idő után fizetni - kb. 2 éve én törlesztettem és most novemberben én fizettem be a végtörlesztést is. (az én nevem szerepel a banki okmányokon mint befizető, de a hitel a fiam nevén volt végig és adóstársa az édesanyja volt.) A hitel fedezetét jelentő lakás is az én tulajdonomban van már két éve. Az adásvételi szerződésben szerepel, hogy a lakást banki teherrel együtt veszem át a fiamtól, így én fizetem tovább a törlesztéseket.
Levente

Kedves Levente!

Mivel irodánk elsősorban hiteltanácsadással foglalkozik, s nem vagyunk jogi szakértők, ezért kérdését illetően nem vagyunk illetékesek.
A vonatkozó törvény előírásainak ugyan eleget tesz abból a szempontból, hogy kedvezményes végtörlesztésre vonatkozó igényt nyújtott be a hitelfolyósítóhoz, melyet a bank elfogadott, s igazolni tudja a végtörlesztést teljesítését, ám az nem derül ki, hogy az adott hitelügyletben milyen szerepet töltött be.
Célszerű volna jogi szakértőt megkérdezni egy ügyben.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése