Jól járok, ha forinthitelből végtörlesztek?

2008. 04.08-án vettünk fel svájci frank alapú hitelt, 5 millió Ft, azaz 35.450 CHF értékben, 180 hónapra. A hitel konstrukció Lakáskasszával kapcsolódik. Havi részlete 17.000.- Ft. Ennek futamideje: 7 év 9 hónap. A hitelre vonatkozó THM 11.29 %. A lakáskassza letelte után a teljes összeg betőkésedik, és azzal, valamint kedvezményes kamataival csökken a tőke. Mi most még 2016. 03.31-ig csak kamatot és lakáskasszát fizetünk. Saját megtakarításunk nincs, a hitelt megváltani csak Ft alapú hitel felvételével tudnánk. Érdemes ezt meglépnünk? Ki tudja, mi lesz 5 év múlva?
Várom válaszukat.
Magdi

Kedves Magdi!

Sajnos előre nem tudjuk megmondani, hogy mi lesz  5 év múlva, s érdemes-e forinthitelből végtörleszteni. Javasoljuk, hogy hasonlítsa össze a végtörlesztéshez igényelhető forinthitelek havi törlesztő részletét jelenlegi hiteltörlesztésével, ez minden bizonnyal megkönnyíti döntését.
Utolsó módosítás: 2011. november 02. szerda


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném megtudni, hogy forinthitelből történő végtörlesztés esetén a devizahitelt nyújtó pénzintézet javára bejegyzett jelzálogjog törlését kinek kell intézni, és annak a költsége kit
terhel?
Köszönöm: József


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x