Tisztelt Hölgyem / Uram!

Szeretnénk végtörleszteni szabad felhasználású devizahitelemet, mely az én nevemen van jelenleg, de mivel én GYED-en vagyok, a bank engedményével a férjem nevére módosul a hitel. Közös háztartásban élünk, közös bankszámlával rendelkezünk. A kérdésem az, hogy ebben az esetben jogosultak vagyunk-e mindketten a munkáltató által nyújtható támogatásra, vagy csak az egyikünk kaphatja meg a támogatást?
Válaszát előre is köszönöm!
Tímea

Kedves Tímea!

A kedvezményes végtörlesztéshez igényelhető adómentes munkáltatói támogatásra való jogosultsággal kapcsolatos kérdésével kérjük, keressék meg a munkaadónál ebben illetékes személyt. Irodánk hiteltanácsadással foglalkozik, így erre a kérdésére sajnos nem tudunk megfelelő választ adni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Adható-e végtörlesztés élettársi kapcsolatnál, ha a hitel az élettárs nevén van, de a végtörlesztést az ő cége nem adja, viszont a másik fél cége igen.

5 évvel ezelőtt deviza alapú hitelt vettünk fel. Sajnos nem voltunk akkor hitelképesek, így a hitel a lányom nevére került, de a törlesztő részleteket az első perctől én fizettem és fizetem. Ezt igazolni is tudom. Én zálogkötelezett lettem ennél a hitelnél. Kérhetek-e ebben az esetben munkahelyi támogatást végtörlesztésre?

A devizahitel a munkanélküli férj nevén van és szülei lakására van jelzálogként bejegyezve. A feleségének KFT-je van, melynek alkalmazottja is. A KFT adhat-e végtörlesztéshez 7,5 milliót a banknak elküldve?

Munkáltatói kölcsönt kaphat-e szerződéses katona? Őrájuk vonatkozik a közalkalmazotti kölcsön? Ezek kamatmentes hitelek? Végtörlesztéshez szeretnék a fiamék igénybe venni. 2 kiskorú gyerekük van. Nekik is lakástakarékkal kombinált hitelük van. Az eddig 5 év alatt befizetett összeg elveszik, hiszen most is ugyanannyi a tőketartozásuk, mint mikor felvették a hitelt meg + 2-300 ezer újból mire megkapják “ha” a hitelt. 6 és félmilliót vettek fel, most 42 CHF a tatozásuk.

Tisztelt Hivatal!
Az OTP Banknál lévő svájci frank alapú hitelünket szeretnénk kiváltani Ft alapúra. A bank azonban elutasította, mivel futamidő hosszabbítást kértünk szeptemberben. Akkor még a végtörlesztésről nem voltak konkrét feltételek, a banknál akkor arról tájékoztattak bennünket, hogy a futamidő hosszabbítás miatt nem lesz akadálya a végtörlesztésnek, most pedig ez miatt elutasított minket a bank.
Várom mielőbbi válaszát, mert az idő már nagyon rövid.
Tisztelettel.

Kb. három éve vettem fel a hitelt 192 Ft-os svájci franknál. Kérhetem-e a munkáltatói támogatást a kiváltáshoz?

A munkáltatóm szerint, mivel nem az én ingatlanomra van bejegyezve a jelzálog, ezért én nem vehetem igénybe a végtörlesztéshez adható támogatást. Szerintem ez nem lehet kizáró ok. Szeretném tudni, hogy igazuk van-e. A hitelt én vettem föl, a jelzálog nem az én ingatlanomra van bejegyezve. A hitelem japán jenes.
Előre is köszönöm segítségét.
Éva

Tisztelt Hölgyem/uram!
Nemrég elhunyt munkavállalónkon szeretnénk segíteni úgy, hogy jelenlegi devizahitel tartozását végtörlesztenénk. Igazából már jelezte szándékát a bank felé, de sajnos ez történt vele.
Adójogilag is kérdezném, hogy az elhunyt hozzátartozói jogosultak-e erre a “támogatásra.”
Köszönöm válaszát.

Gyermekeink részére vettünk lakást hitelből. Ők a tulajdonosok és adóstársak, én vagyok az adós és haszonélvező, férjem adóstárs. Már végtörlesztettünk 6.700.000.- Ft-ot. Igénybe vehetem-e a munkáltatómtól a támogatást?

Azt szeretném kérdezni, jár-e nekünk a 7,5 millió Ft adótámogatás? Férjem nevére volt felvéve a 6,5 millió Ft összegű kölcsön svájci frankban. Az ö nevére végtörlesztettünk úgy, hogy forint alapú hitelt vettünk fel most november 28-án. Én csak kezes vagyok. Az ingatlan, ami a fedezet kettőnké. Férjem munkanélküli. AZ ÉN CÉGEMNÉL IGÉNYELHETEM-E A TÁMOGATÁST?
Ha lehetséges emailban válaszoljanak. Megértésüket köszönöm.