Tisztelt Szakértő!
2007-ben 153 Ft-os árfolyamon vettünk fel lakáshitelt, folyamatos fizetés mellett is csak nőtt a tartozásunk, lakáskasszát és elég magas életbiztosítást is kellett kötnünk hozzá. 2010-ben több pénzügyi tanácsadót megkérdeztünk, mindegyik szerint ki kell váltani, annyira rossz konstrukció volt. Átléptünk egy másik bankhoz, ahol akkor 181 Ft-os áron váltottunk. Most a Bank szerint nem vagyunk jogosultak a végtörlesztésre. Mi nem nyerészkedünk, mert mi a váltáskor nem láttunk belőle pénzt. Mi a teendő ilyenkor?
Válaszukat előre is köszönöm! Nóri

Kedves Nóri!

Sajnos ez esetben tényleg nem jogosultak a 180 Ft-os árfolyamon való végtörlesztésre, mivel a végtörlesztendő hitel folyósításakor érvényben lévő árfolyam a meghatározó.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

48 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!

CHF hitellel kapcsolatos kérdésekre szeretném, ha válaszolnának!

A Raiffeisen Banktól vettem fel fedezet nélküli személyi kölcsönt,
2008.05.27-én.

összege: 1.960 CHF.
kamata: évi 16,29 %
havi kezelési költsége: 0,00 % / egy másik sorban /,
havi kezelési költség mértéke havi: 0,000001% / következő sorban /,
kezelési költség mértéke: évi 0.000%.

Mindezek ellenére 2011.12. 02. keltezéssel kaptam a banktól egy levelet, melyben közlik, hogy változtatnak a kamaton és a kezelési költségen 2011.12.27-től.

kamat: 15,12 %.
kezelési költség: 5,88 CHF.
Kérdésem, hogy megtehetik-e egyoldalúan a kezelési költség beiktatását, illetve ilyen mértékű változtatását?

A törlesztő részleteket, /a tőkét és a kamatot is/ CHF-ben fizetem.

Köszönettel: László

145Ft árfolyamon frank alapu jelzáloghiteltelem volt, amelyet ez évben végtörlesztettem/egyenesági kölcsönből/Élhetnék-e a 180Ft -os végtörlesztéssel visszamenőlegesen?

Tisztelt Hitelnet

2007 júniusában vettem fel svájci frank alapon 143 forintos árfolyamnál személygépjármű vásárlási hitelt jövedelem fedezetre.
Kiválthatom-e hitelemet 180 forintos rögzített árfoyamon, vagy forint alapúra válthatom azt.

Köszönettel: Lajos

Tisztelt cím!

Jelenleg a CHF alapú lakáshitelünk végtörlesztése folyamatban van. Egy része készpénz, más része Ft hitel, valamint munkáltatói kölcsönt is kaptunk. Már minden készen van,zárolva is van az önerő és a kölcsön, már csak a biztosítótól várjuk az engedményezést és máris utalható a Ft hitel. A munkáltatónk viszont most úgy döntött, szeretne nekünk adni vissza nem térítendő támogatást. Milyen összegben teheti ezt meg? Egyáltalán megteheti, ha még nem kaptuk meg a FT hitelt? Milyen papírok kellenek ehhez?
Üdvözlettel
Enikő

2009. januárjában vettem föl euró alapú jelzáloghitelemet. Akkor az euró 285 Forintot ért. Én is egyösszegben kiválthatom hitelemet, vagy forintra válthatom? A pénzintézetnél azt mondták, hogy nem, mert csak a 250 Ft árfolyam alatti felvevők tehetik ezt meg. Így igaz?

Férjemmel 2007-ben vettünk fel hitelt egy osztrák banknál. Meg szeretném tudni, hogy ebben az esetben is élhetnék-e a végtörlesztés lehetőségével?
Köszönettel: Annamária

Tisztelt Cím!
Kérdésem, hogy a deviza alapú, fedezet nélküli személyi kölcsönömet egy összegben vég törleszthetem-e, ha minden feltételnek egyébként megfelelek?
Ha, nem, kérhetem-e a banktól a továbbiakban a rögzített árfolyamú havi törlesztést?
Köszönettel: László

Az lenne még a kérdésem, hogy jövőre elképzelhető lesz az, hogy lesz még más megoldás is? Mert nagyon nem mennek az emberek a bankba tömegesen. Várható hogy kitalálnak még valamit? Mert nem szeretném elkapkodni.

Van-e valamilyen módon lehetőség végtörleszteni, ha 180,53 forinton vettem fel a hitelt? A bank elutasította a kérelmemet. Lehet-e méltányossági kérelemmel a bankhoz fordulnom?

Kérdésem az lenne , hogy én 160 forinton vettem fel a hitelemet, 9.500.000.- Ft. Most fizetek 83.700.- Ft-ot, három és fél éve fizetem. Tart még az LTP. A bankban azt mondták, hogy hogy szeptembertől dupla ennyi lesz és most 15.500.000.- Ft-tal tartozom. Ez lehet? Ha választom a végtörlesztést, akkor csak 128.000.- Ft lenne a havi törlesztőm. Nem lehet, hogy elszámoltak valamit?

Kérdésem a következő lenne: Svájci frank alapú személyi kölcsönöm van. Érdeklődnék, hogy a rögzített árfolyamon történő visszafizetés ezen típusú kölcsönnél is lehetséges-e?

2007. 10. hóban svájci frankban ingatlanfedezet mellett nyújtott személyi /szabad felhasználású/ hitelt vettem fel. Akkor 155 Ft-os áron. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezt a hitelt végtörleszteni? Mi a menete az intézésnek? Mit kell tartalmaznia a kérelemnek, ha lehet törleszteni?
Kérném mielőbbi válaszát.
Köszönöm.

Tisztelt Címzett!
A devizahitel végtörlesztésével kapcsolatos kérdésem:
A hitel az édesanyám (adós) nevén van, aki elhalálozott 2007-ben. A volt férjem az adóstárs (BAR listás és nem kíván a devizakiváltó hitelben szerepelni). Édesapám /zálogkötelezett/ készfizető kezes a hitelben. Igényelheti-e a készfizető kezes /édesapám/ a végtörlesztést, ha a devizakiváltó hitelben adósként kíván szerepelni vagy szerződésmódosítás szükséges a devizás banknál az édesanyám halála miatt?

Japan jen lakáshitelem volt, melyet tavaly ugyanazon pénzintézetnél átváltottunk euró alapú hitelre. A japán jen hitelnél 2 Ft alatti árfolyamon kötöttem a szerződést, tehát a végtörlesztésnek megfeleltem. Az euró alapú hitelre való átállásnál a japán jenben fennálló tartozásomat számították át euróra. Kérdésem: miért esek ki a végtörlesztésből, hiszen nem az új szerződés euró árfolyama (amely valóban 250 Ft feletti volt a szerződéskötéskor) határozta meg a tényleges hitelemet, hanem az első szerződés.

T. Cím!
Kislányom és férje 2005. tavaszán felvett svájci frank alapú hitelt, 12 millió Ft-ot. Eddig rendesen fizették. Mindketten egy Magyar Banknál dolgoznak 10 éve. Végtörleszteni szeretne a kislányom mint adóstárs. 2010. december óta külön élnek. Mint adóstárs rendezheti-e tartozás felét végtörlesztéssel? Ha igen, milyen módon?
Tisztelettel. László

Üdvözlöm!
2007-ben szabad felhasználású, CHF alapú, ingatlanfedezetes hitelt vettünk fel, akkor 6 millió Ft-ot. Érdeklődöm, hogy a kedvezményes végtörlesztést mi igénybe vehetjük? Ha igen, egy másik hitellel (fix összegűvel) ki lehet azt váltani? Van megoldás rá, hogy könnyebb lehessen? Köszönöm segítségét, válaszát ! Ágnes.

Tisztelt Szakértő!
A “Végtörlesztési Törvénnyel” kapcsolatban szeretnék kérdezni. Felmondott hitelem van 2011. június 22.-én mondta fel a bank a hitelszerződést. A Végtörlesztési Törvényben az szerepel, hogy a hitelintézet köteles elfogadni a végtörlesztés kérését , ha a hitelt június 30.-ig nem mondták fel. Jól gondolom, hogy ez azt jelenti, hogy az én esetemben a bank nem köteles a végtörlesztésre, de saját hatáskörben adhat rá lehetőséget?

Tisztelt Cím!
Szeretném megkérdezni, hogy ha van személyi kölcsönöm és hitelkártyám, nem jelent-e akadályt a végtörlesztés igénybevételénél? Adóstársat belehet-e vonni?
Köszönöm.

2007-ben felvett CHF ingatlanfedezetű szabad felhasználású hitelem kiváltható-e rögzített árfolyamon?

Három ingatlan van CHF jelzáloggal terhelve egy hitelen belül:
-irodaként használt, tulajdoni lap szerint lakás (7M Ft)
-egy lakóház, udvar (16M Ft)
-egy “kozmetika”-ként nyilvántartott üzlethelyiség (7M Ft)
Minden egyéb feltételnek megfelelek.
Kérdésem: jogosult vagyok-e a végtörlesztésre?
Köszönettel várom válaszát!
László

2007-be igényeltem szabad felhasználású devizahitelt. Számításaim szerint már a felvett összeget visszafizettem, még van 2 év a futamidőből.
Kérdésem, hogy élhetek-e a végtörlesztéssel, ha nem ingatlanfedezetű a hitel?

Kedves Hölgyem/Uram!

2007-ben vettünk fel devizahitelt, mivel külfölditől vettünk lakást és neki frankban kellett fizetni. Akkor a folyósításkor tudtuk meg, hogy pontosan mennyi lett forintban a hitelünk. A bank a hitelt devizában tartja nyilván. Minden hónapban devizának megfelelő hitel kerül levonásra. A bank szerzi be a devizát és vonja le a devizának megfelelő forintot a számláról. Az lenne a kérdésem, hogy így nekem lehetőségem van-e a végtörlesztésre?
Előre is köszönöm a válaszukat!
Tisztelettel: Z

T. Szakértő!

Szabad felhasználású jelzáloghitelt vettem fel, amelynél a fedezet építési telek volt. A telekre azóta lakóház épült, érvényes lakhatási engedéllyel rendelkezik. Rám is vonatkozik a kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztés vagy nem?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Üdvözlettel, Zsuzsanna

Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy ingatlanfedezetű szabad felhasználású jelzáloghitelre is vonatkozik a végtörlesztési törvény 180 Ft-os árfolyama? A hitelt egyébként lakásvásárlásra vettük fel.
Válaszukat előre is köszönöm.
Laci