Fix kamatra és Fix kezelési költséggel vettünk fel hitelt. 2008-ban a futamidő lejárta előtt visszafizettük. Mégis halmozott kamatot számoltak fel, ami 726.000 Ft volt. Többször reklamáltam, mindig elutasítottak a szerződés különböző pontjaira hivatkozva. Ügyvéddel néztük át a szerződést, de Ő sem találta a szerződésben az erre vonatkozó pontot. Hová fordulhatok még egyáltalán és vissza kaphatom-e ezt az összeget kamatostól? Van-e még valamilyen lehetőségem, mert ebbe nem tudok belenyugodni, hogy csak úgy elvesznek tőlünk pénzt. Várom válaszukat, üdvözlettel: Zsuzsanna.

Kérdést feltette: Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

Problémájával a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) fordulhat. Itt tájékoztatást kérhet adott pénzügyi szolgáltatással kapcsolatban.

Jogszabálysértés gyanúja esetén eljuttathatja beadványát is, melyben az adott pénzügyi szervezet eljárását kifogásolja.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2005 novemberében EUR jelzálogkölcsönt vettem fel az osztrák Raiffeisen Grosswilfersdorf Bnknál 15 év futamidőre. Most – 2017 februárban – 4 évvel a futamidő lejárata előtt végtörlesztettem. A végtörlesztésre követelt összeg a 15 éves futamidő mai napig megfizetett részletein túl a 15 éves futamidőre számított törlesztések fennmaradó része.
Tisztességes és jogszerű-e a követelés vagy 11 évre át kell számítani a kölcsönt és a már megfizetett részletek és a 11 évre számított kölcsön visszafizetési összegének a különbsége jogszerű és tisztességes követelés?
Várom mielőbbi szíves válaszukat!
Tisztelettel: Erzsébet