Jelzálogtörlés illetékmentessége kedvezményes végtörlesztés esetén

Melyik az a jogszabály, ami a végtörlesztéssel kapcsolatos illetékmentességnek megfelel?
András

Kedves András!

2011. évi CXXI. törvény:
Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról, valamint a hiteles tulajdonilap-másolat igazgatási szolgáltatási díjáról szóló 1996. évi LXXXV. törvény 32/C. § (1) bekezdése értelmében:
(Tárgyánál fogva díjmentes:)
aa) a Magyar Állam a szociálisan rászorult természetes személy hiteladósok lakhatásának biztosításáról szóló törvény alapján történő lakásvásárlásával, valamint a devizában felvett lakáscélú hitelből származó követelés törvényben rögzített árfolyamon történő végtörlesztésével összefüggésben kezdeményezett jelzálogjog, végrehajtási jog, továbbá az elidegenítési és terhelési tilalom törlésére irányuló eljárás.Utolsó módosítás: 2013. december 29. vasárnap


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Végtörlesztés után a bank kiadja a jelzálog törléséről szóló dokumentumot, amivel a földhivatalhoz megyünk. A kérdésem az, hogy a jelzálog törlése ingyenes, vagy a törvény erre nem vonatkozik?
Válaszukat köszönöm.
Ildikó


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x