Üdvözlöm!

2011.09.29-én sikeresen végtörlesztettem. A törlési határozatot a bank 2011.10.11-én adta ki. 12-én bevittem a földhivatalhoz és az ingyenesség ellenére 6.600.- Ft-ot kifizetettek velem. Mindent rendben találtak, majd közölték, hogy harminc nap az ügyintézési határidő. Mivel nem kaptam semmilyen határozatot, 12.09-én tulajdoni lap betekintést kértem. Nem történt meg a törlés, mert a földhivatal hiánypótlás kért, de nem tőlem, hanem a banktól. Pedig előtte mindent rendben találtak. Azt nem árulták el, hogy mi a hiányosság, a bank válaszát szintén nem közölhették. A kérdésemre, hogy mikor lesz törölve, azt válaszolták, hogy még nem tudják miként döntsenek, várjak.
Honnan tudhatom meg, hogy mi a probléma, és jogos-e, hogy 30 napon belül nem kapok választ?
János

Kedves János!

Azt sajnos nem tudjuk, hogy az Ön ingatlanát érintő kérdésben az illetékes földhivatal miért nem ad Önnek tájékoztatást. Esetleg a földhivatal vezetőjénél kellene megkérdezni, hogy miért nem kaphat felvilágostítást vagy próbáljon meg a hitelfolyósító banknál érdeklődni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném a segítségét kérni, hogy januárban végtörlesztettem a lakásomon lévő devizahitelt! A lakásra tudok felvenni forint alapú jelzáloghitelt? Nincs semmilyen kikötés a kedvezményes végtörlesztés miatt?

Kedves Hitelnet!
Én szinte szóról-szóra úgy jártam mint a fórumindító. Végtörlesztettem az elsők között Október közepén a devizahitelemet, minden rendben ment a KH banknál, megkaptam a törlési határozatot is, amit másnap beadtam a Földhivatalba.
A Földhivatal a 30 napos határidő lejártakor küldött egy elutasító határozatot, melyben a Banktól hiánypótlást kért 15 napos határidővel. A hiánypótlás a KH bank cégkivonatára és aláírási címpéldányára vonatkozott, ugyanis ennek hiányában nem hajlandóak törölni a jelzálogot!
Az egész ügy pikantériája, hogy a törlési határozatban a Bank pontosan megadta az erre vonatkozó információkat, hogy az év elején milyen iktatószámmal hova küldte el (Földművelési Minisztérium, valamint az összes körzeti Földhivatal) a Cégkivonatot és a többi dokumentumot ( ami egy 2011. januári törvénymódosítás okán szükséges). Tekintettel arra, hogy az előírásoknak eleget tett a Bank, nem hajlandó ismételten megküldeni ezeket az anyagokat, egyébként érthető módon. A két tűz között pedig itt vagyok én teljesen tehetetlenül, aki a tartozását kiegyenlítette, de az ingatlanán még mindig jelzálog van, és ötletem sincs mit csináljak? A Földhivatal továbbra sem törli a jelzálogot. Forduljak a Minisztériumhoz?
Üdv: Magdi

Mondja már meg valaki, hogy végtörlesztés esetén a tulajdoni lap kiadásáért kell-e fizetni a Földhivatalnál
vagy sem? Több olyan esetről tudok, hogy a Földhivatal minden kérés nélkül kiküldte díjmentesen a tulajdoni lapot. Az én lányom már kétszer volt a Hivatalban és csak igazolást adtak ki, tulajdoni lapot nem.