Tisztelt Szakértő Team!

2006. januárban kötöttünk LTP-t, 2x20.000 Ft-ra. Ez akkor lakáscélú volt, majd módosítottuk a hitelt szabad felhasználásúra és 8 évre az LTP-t. Most végtörlesztenénk, de azt mondja a bank, hogy ha felbontjuk akkor nem jár az állami támogatás, bár már több mint 48 hónapja fizetjük. Nem találom ezt az utalást a törvényben, kérem segítségüket.
Tisztelettel: Edit

Kedves Edit!

Ha az LTP vállalt megtakarítási ideje még nem járt le, s a szerződés felbontásra kerül, akkor az állami támogatás véleményünk szerint sem jár. Erről a kedvezményes végtörlesztésre vonatkozó törvény nem rendelkezik. Az LTP szerződést kellene megnézni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az volna a kérdésem, hogy nemsokára lejár a fundamenta szerződésem, és én nem lakásvásárlásra, felújításra szeretném költeni a megtakarított pénzemet, hanem teljesen szabad felhasználásra. Szeretném tudni, hogy ebben az esetben jár-e az állami támogatás és a betéti kamat?

Lakáskasszával kombinált, szabad felhasználású CHF hitelem van, még félidőben, de 4 év már eltelt a számlanyitástól. Végtörlesztéshez szeretném felhasználni ezt az összeget, de a Bank tájékoztatása szerint az állami támogatásra így nem vagyok jogosult, mivel nem lakáscélra lesz felhasználva. Ha a futamidőt teljesítem, akkor a konstrukció szerint ebbe a hitelbe fizetném vissza.
Nem értem, hogy akkor ezt most miért nem tehetem meg.
Kérem segítségüket, mi is az igazság.
Üdvözlettel: Ottó