Tisztelt Szakértő!

Az alábbi kérdésem lenne:
Svájci frank alapú hitelünket szeretnénk végtörleszteni a Fundamenta lakás-takarékpénztárba elhelyezett megtakarításunkból, valamint az ehhez felvehető hitelből. A hitel kb. 2.800.000,-Ft. A többi megtakarítás + betét + állami támogatás, ezért a hitelkiváltást később igazolnunk kell. A kérdésem az lenne, hogy a munkáltató (tűzoltóság és önkormányzat) a fundamentás hitel kifizetésére is adhat később támogatást, amit korábban végtörlesztésre vettünk fel? Fontos lenne tudnom, mert a napokban kell visszaküldenünk a Fundamentának a hitelszerződéseket. A munkáltatónak minden esetben meg kell adnia, ha megfelelünk a feltételeknek vagy csak ha akarja?
Kérem , hogy a feltételekre vonatkozó jogszabályt is szíveskedjék megírni.
Válaszát előre is köszönöm.
Gyöngyi

Kedves Gyöngyi!

Az adómentes munkáltatói támogatást a munkaadó csak kedvezményes végtörlesztéshez adhatja. Ha a rögzített árfolyamon történő végtörlesztés már megtörtént, akkor az előírt módon történő igazolás után, visszamenőlegesen is adható a támogatás.
Az Önök esetében még nem történt meg a végtörlesztés, így a munkáltatói támogatás igénybe vételével kapcsolatban (kérhető-e majd utólag) az adóhivatalt volna célszerű megkérdezni, ők illetékesek az adómentes munkáltatói támogatásra vonatkozó kérdésekben.
A támogatás nyújtásáról szóló törvény nem kötelező érvényű a munkaadóra nézve. A munkáltató dönthet a támogatás megadásáról.
A vonatkozó szabályozást a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú melléklete tartalmazza.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése