Igényelhető adómentes munkáltatói támogatás korábbi végtörlesztéshez?

Tisztelt Szakértő!

Arra lennék kíváncsi, hogy fordulhat-e a munkáltatójához támogatásért az, aki nem a végtörlesztési törvény hatására és hatályba lépése után végtörlesztette az ingatlan fedezetű devizahitelét? Én ugyanis látva az akkori gazdasági válságot és a svájci frank erősödését, még 2008-ban végtörlesztettem a hitelt. A törvény lehetőséget ad azoknak is a munkáltatói támogatás igénybevételére, akik már végtörlesztettek, de számomra nem derül ki, hogy ezt milyen időpontok között tehették meg. Van-e a törvényben erre vonatkozó feltétel, vagy az is kérheti a munkáltatói támogatást, aki 2008-ban végtörlesztette a devizahitelét?
Válaszát előre is köszönöm!
Sanyi

Kedves Sanyi!

Az adómentes munkáltatói támogatásra vonatkozó törvény még nem került kihirdetésre, így az igénybevétel pontos feltételei nem ismertek.
Információink szerint azonban csak a rögzített árfolyamon történő vagy történt végtörlesztéshez lehet majd igénybe venni. Így mivel Ön nem ennek keretében fizette vissza hitelét, véleményünk szerint nem lehet jogosult az adómentes munkáltatói támogatásra.Utolsó módosítás: 2011. november 28. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
Kérem néhány kérdésemre válaszoljon: lehetséges-e úgy végtörlszeteni, hogy részben saját erőből másrészt munkáltatói támogatással?
A munkáltató leszámolhatja-e ezt költségként?
Van-e ennek határideje? Csak ebben az évben lehetséges? Vagy a benyújtástól számított 60 napig?
Köszönöm!

Tisztelt Szakértő! CHF alapú lakáscélú jelzálog hitelünk fixárfolyamon történő kedvezményes végtörlesztési igényünket 2011.09.30-én a bank felé bejelentettük. Mivel minden megtakarításunkat a hitel végtörlesztésre raktuk félre már hónapok óta az adott pénzintézményben, ezért a pénz egy része készpénzben, másik része könnyen hozzáférhető pénzpiaci alapban volt. A pénzpiaci alapban lévő megtakarításunkat ott helyben át tudtuk váltani, ennek köszönhetően nem toltuk el a hitel egyösszegű kifizetését későbbi időpontra, hanem még aznapra bevállaltuk a teljes végtörlesztést. A papírok ott helyben véglegesítve lettek és a bank még aznap (2011.10.30.-án) le is vonta az összeget a számlánkról. Időközbeni törvényváltozások során bejelentették az adómentes munkáltatói támogatást, melyet… Továbbiak »

Tisztelt Cím!
A meglévő CHF hitelünk végtörlesztését egy más banknál felvett forinthitellel oldanám meg. Ha megtörténik a folyósítás a munkáltatói támogatást (7.500.000.- Ft) ugyanúgy igénybe vehetem? A támogatást én kapom, vagy az új hitelt nyújtó bankhoz kell utalni?
Köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem a következő: amennyiben már 2011. novemberében 180 Ft-os árfolyamon végtörlesztettem (forint alapú hitel felvételével) a CHF hitelemet, ez esetben kérhetek-e a munkáltatómtól utólagos adómentes támogatást?
Köszönettel: Zita

Tisztelt Válaszadó!
Folyamatban van a lezárásunk. Már aláírtuk a hitelszerződést egy másik pénzintézettel, ahonnan forinthitelt kapunk a végtörlesztéshez. A munkáltatómnál viszont éppen ma merült fel, hogy felmérik, kinek lenne szüksége az adómentes munkáltatói támogatásra. Engem szorít az idő, hamarosan lezárul – remélem – a devizahitelem. Ebben az esetben is kaphatok a munkáltatótól támogatást, hogy az új – végtörlesztésre felvett forinthitelt – visszafizessem?

Tisztelt Szakértő!
Arra vonatkozóan vannak már információk, hogy mikorra várható a törvény megjelenése az adómentes munkáltatói támogatásról?
Köszönöm a gyors választ előre is!
Üdv!


12
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x