Négy éve vettem fel a " banktól" a 7,5 M Ft-ot érő lakásomra 7 M Ft-ot (Svájci) devizában. Akkor 153 Ft-ot ért. Jelen esetben 180 Ft-os végtörlesztés esetén kb.: 8,1 M Ft-ot kellene felvennem Forintban. Kérdésem az lenne, hogy a jogi szabályzás megengedi-e a bankoknak, hogy ekkora hitelt folyósítsanak a lakásomra. Illetve csak azt kell figyelembe vegyék, hogy hitelképes vagyok és mindig időben törlesztettem. A feltett kérdésem nem egyedüli, egy kisebb csoporttal vagyok körülvéve.
István

Kedves István!

Ha a végtörlesztés nem saját erőből, hanem forinthitel igénybevételével történne, akkor az újabb hitelfelvétel során a pénzintézeteknek hitelbírálatot kell végezniük. Nemcsak azt kell vizsgálniuk, hogy Ön jövedelme alapján hitelképes-e, hanem azt is, hogy a fedezetül szolgáló ingatlan jelenlegi forgalmi értéke elbírja-e a felvenni kívánt hitelösszeget. Ha a kölcsön összege meghaladja az ingatlanértékét, akkor a hitel jóváhagyásához kiegészítő ingatlanfedezet bevonása szükséges.

Ha erre van lehetőség, s szeretné megismerni a végtörlesztéshez igényelhető forinthiteleket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése