Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy külföldön elve, hogyan is végtörleszthetnem fennálló hitelemet.
Az elv a következő lenne:
- Kb. 16M forint CHF alapú hitelem van, amit végtörleszthetnék 180 Ft-tal.
- A lakásra, amin a CHF alapú hitel jelzáloga is van, elvileg felvehetnék forinthitelt, a lakás értékének 80%-ig.
- A fennálló különbözetet elvileg saját pénzből kipótolva ki tudnám fizetni.
A kérdésem a végtörlesztés menetére vonatkozna:
Ahhoz, hogy tudjam, mennyit is kell belepótolnom, először fel kellene becsültetnem a lakást. Ezt ugye annál a banknál kell igényelni, akinél a forinthitelt szándékozom felvenni.
Elvileg december 31.-ig kellene jeleznem, hogy végtörleszteni kívánok, de nem tudom megtenni, mert nem tudom, hogy az értékbecslés mekkora hitelfedezeti értéket fog megállapítani, illetve hogy a maradékot ki fogom-e tudni pótolni.
A helyzetet bonyolítandó a lakás a feleségemmel közös tulajdon és mindketten Írországban élünk. Természetesen haza tudok utazni, de fogalmam sincs, hogy is kellene az egész folyamatot elindítani, illetve, hogy milyen meghatalmazás is kellene a feleségemtől, valamint hogy van-e reális esély rá, hogy az év végéig ezt el tudjam intézni külföldről, maximum egy hazautazással.
Válaszát előre is köszönöm: Norbert

Kedves Norbert!

Ha bejelenti végtörlesztési igényét, s mégsem tudja teljesíteni, akkor folytatódik az eredeti hitel, tehát a bejelentéssel nem veszít semmit.
Hogy mekkora összegű forinthitel felvételére lesz jogosult, azt a fedezetül szolgáló ingatlan értéke és az Önök jövedelmi helyzete határozza meg, s ez valóban csak a benyújtott hitelkérelem bírálata során derül ki. Ahhoz, hogy a felesége nevében el tudjon járni a hitelfelvétel során, közjegyzői meghatalmazás szükséges.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják Önnel a lehetőségeket és a hiteligénylés feltételeit!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése