Tisztelt Hitelnet!

Halasztott tőketörlesztéses hitelkonstrukció életbiztosítással kombinált jelzáloghitel esetén a végtörlesztéskor az életbiztosításra, tőketörlesztésre befizetett összeg miképp kerül elszámolásra? Hálás köszönettel, D. István
Kérdést feltette: Istvan

Kedves István!

Amennyiben úgy dönt, hogy az életbiztosítást is megszünteti, akkor az eddig befizetett összegnek csupán a töredékét kapja vissza, illetve fordíthatja végtörlesztésre. Hogy ez az Ön biztosítása esetén számszerűsítve mekkora összeget jelent, arról a pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Elindítottuk a végtörlesztést. November 21-ére kellett a saját erőnek beérkezni, majd a bank szerint a biztosítónak ezután (november 21-től számolva) 14 munkanapja van a biztosítás visszavásárlási értékének átutalására, mert ezt az összeget is igénybe vennénk a végtörlesztéshez. A biztosító a bank engedélye nélkül nem utal, de a bank szerint az engedélyhez szükséges iratok el lettek küldve a biztosítónak (közbenjárásomra november 25-én: addig mit csinált a bank?), de a biztosító szerint nem érkezett meg. Mit lehet ilyenkor tenni? Illetve még az érdekelne, hogy a biztosítónak adott 14 munkanapos határidő törvényben meg van határozva (ugyanis ez alapján számolják a végtörlesztés végső határidejét – és ha addig nem érkezik be a biztosítótól a pénz, nem zárulhat le az ügylet, hanem húzódik tovább és nekünk még többet kell fizetni)?
Előre is köszönöm a választ!