Ing életbiztosításaink nyújtják a fedezetet a svájci frank alapú hitelhez, így 20 évig a biztosítási díjat, és a kamatokat fizetjük. A lejáratkor a biztosítási (elérési) összeget a bank kapja, valamint az akkor még fennálló különbözetet is ki kell fizetnünk.
Hogyan alakul ebben az esetben a forinthitelre átváltás ?
Ildikó

Kedves Ildikó!

Mivel a megtakarítási időszak alatt a tőke nem csökken, ezért végtörlesztés esetén a devizában eredetileg felvett összeget kell visszafizetni. A biztosítás tovább fizethető a megtakarítási időszak végéig, s lejáratkor Ön kapja meg az elért összeget. Ha úgy dönt, hogy végtörlesztéskor az életbiztosítást is megszünteti, akkor sajnos a befizetett összegnek csak a töredékét kapja vissza.

Ha szeretné megismerni a végtörlesztéshez igényelhető forinthitel konstrukciókat, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Az én kérdésem, hogy életbiztosítással kombinált hitelemet szeretném annuitásos hitellé alakítani, amit a bank ajánlott fel! De: 7 és fél éve fizetett kamat és kezelési költség kb. 40-55 ezer forint/hó beszámítják-e a tőketartozásba valamennyi részét vagy az egész kidobott pénz az ablakon?
Válaszát előre köszönöm!