Hitelkiváltás biztosítással kombinált devizahitel esetén

Ing életbiztosításaink nyújtják a fedezetet a svájci frank alapú hitelhez, így 20 évig a biztosítási díjat, és a kamatokat fizetjük. A lejáratkor a biztosítási (elérési) összeget a bank kapja, valamint az akkor még fennálló különbözetet is ki kell fizetnünk.
Hogyan alakul ebben az esetben a forinthitelre átváltás ?
Ildikó

Kedves Ildikó!

Mivel a megtakarítási időszak alatt a tőke nem csökken, ezért végtörlesztés esetén a devizában eredetileg felvett összeget kell visszafizetni. A biztosítás tovább fizethető a megtakarítási időszak végéig, s lejáratkor Ön kapja meg az elért összeget. Ha úgy dönt, hogy végtörlesztéskor az életbiztosítást is megszünteti, akkor sajnos a befizetett összegnek csak a töredékét kapja vissza.

Ha szeretné megismerni a végtörlesztéshez igényelhető forinthitel konstrukciókat, akkor kérjük, töltse ki online adatlapunkat!Utolsó módosítás: 2011. október 14. péntek


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Az én kérdésem, hogy életbiztosítással kombinált hitelemet szeretném annuitásos hitellé alakítani, amit a bank ajánlott fel! De: 7 és fél éve fizetett kamat és kezelési költség kb. 40-55 ezer forint/hó beszámítják-e a tőketartozásba valamennyi részét vagy az egész kidobott pénz az ablakon?
Válaszát előre köszönöm!

Kedves Nándor!
A kamatra és kezelési költségre eddig befizetett összeg nem számít bele a tőketartozásba. Annak egy része sem írható jóvá tőketörlesztésként.


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x