A kérdésem a következő lenne: Fundamentás hitellel szeretnénk végtörleszteni a CHF alapú hitelünket az FHB-nál. A FHB nem hajlandó kiadni egy olyan igazolást, hogy jelenleg mennyi a tartozásunk. Minden félét kitalál. Nem mehetek be bármikor, és kérhetek igazolást, hogy hogy áll a hitelem? A bankok nem kötelesek kiadni ezeket az igazolásokat? Az üzletszabályzatba próbáltam keresgélni, de nem találtam erre utaló részt. Mivel tudnánk támadni?
Úgy érzem, hogy ez a végtörlesztés csak annak jó, aki készpénzben ki tudja fizetni. Nagy segítség ez a kisember számára! Köszönöm a választ.
Krisztina

Kedves Krisztina!

Az FHB esetében a fennálló tartozásról szóló banki igazolás kiállításának díja a mindenkor érvényben levő Hirdetmény szerint kerül felszámításra, jelenleg 5.000,-Ft. Az ügyintézési díj megfizetését igazoló bizonylat bemutatását követően a Bank elkészíti az igazolást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az FHB Bankban 2012. január 10-en jelentettem be teljes előtörlesztési igényemet és kértem Hitelintézeti igazolást. A pénztárban befizettem 5.000,-Ft-ot az igazolás kiállításáért. Forint hitelünk van, a Fundamenta megtakarításaink most jártak le, ezert szeretnénk végtörleszteni most. A Fundamentához 2012. 02.01-ig be kell érkeznie a válaszlevelemnek, ami tartalmazza az FHB Hitelintézeti igazolását is. Az FHB ígérget, de eddig egyik időpontban se kaptam meg az igazolást. Nekem vissza kellett utaznom külföldre, így tegnap a meghatalmazottam ment be az FHB Bankba. Utoljára ezt az időpontot adtak meg. Ez mar a negyedik időpont volt.
Szeretném megtudni, hogy törvény szerint hány munkanap alatt köteles kiadni a Bank a hitelintézeti igazolást az adós részére?
Ezt megkérdeztem az FHB Banktól is e-mailben, de azt írtak, hogy panaszomra 30 napon belül válaszolnak. Ez nekem attól sürgősebb kérdés.
Köszönöm válaszát.

Szeretném kérdezni, hogy lehet az, hogy egy bank, nevezetesen a Raiffeisen, szóra, sőt válaszra sem méltat sem engem, sem a vidéki kirendeltségük ügyfélszolgálatán dolgozó munkatársait hiteligazolás kiadásával kapcsolatban a végtörlesztéshez. Ezt sajnos a vidéki munkatárs nem teheti meg, mivel csak központilag adható ki. Két hete húzódik a dolog, de se kérelmünkre és az azt követő többszöri reklamálásra sem történt semmiféle válasz vagy visszajelzés. Az idő meg csak megy, a többi helyről beszerzett, /nem olcsó/ dokumentum lejárati határideje fogy, tudvalévő, hogy a hitelintézetek 30 napnál nem régebbi igazolásokat fogadnak csak el. Kérdésem: Megteheti ezt bármely hitelintézet büntetlenül, semmibe véve a törvényeket és az abban leírtakat?
A választ előre is köszönöm. Géza