A hitel kifizetése, rendezése mennyi időt vesz igénybe?
A hitel kifizetése után van-e adófizetési kötelezettség az APEH felé?
Köszönöm. Ferenc

Kedves Ferenc!

A jelzáloghitelek ügyintézése hozzávetőlegesen 1 hónapot vesz igénybe.
A deviza alapú lakáshitelesek és szabad felhasználású jelzáloghitelesek rögzített árfolyamon történő végtörlesztés esetén mentesülnek a személyi jövedelem adó, illetve illeték fizetése alól a vonatkozó törvény értelmében.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Édesanyám után örököltem mint egyedüli egyenes ági rokon egy ingatlant. A hivatalból kiküldött értékbecslő 12.000.000.- Ft összegre becsülte meg az ingatlan értékét. A kérdéseim a következők:
Ha az ingatlant eladom, menyi adót kell megfizetnem?
Mi az új számítási rend? Ági örökségnél is az új 5 éves sávos adózást kell figyelembe venni? (pl: 1 évben x % ; 2 évben Y % kell megfizetnem? )

APEH tartozásunk van az ingatlanra terhelve, de megegyeztünk, azóta is rendesen fizetjük. A bank szerint (ERSTE) jó fizető adósok vagyunk, át tudnánk váltani forinthitelre, ezt szeretnénk. A bank egy az egyben át is váltaná, de mivel APEH bejegyzés van, ezért nem lehet. Az APEH szerint igen. a bank szerint csak akkor, ha az APEH tartozást kifizetjük és töröltetjük. De erre nincs lehetőségünk. KB. 1.000.000.-Ft. Ez az akadálya, hogy át tudjuk váltani. Mi a helyzet ilyenkor?
Tisztelettel: egy jó adós Erzsike