Hétvégi ház megnevezésű lakóingatlanra bejegyzett devizahitel végtörleszthető kedvezményesen?

Üdvözlöm!

A szabad felhasználású CHF alapú hitelt a ház felújítására vettem fel (3 éve 143,26 HUF csak mellesleg). Most végtörlesztés lehetőséggel szeretnék élni, amit jeleztem is MKB felé írásban. Az ügyintéző jelezte, hogy lehetnek akadályok, ugyanis a házunk, amiben lakunk és erre is vettük fel a jelzáloghitelt, földhivatali nyilvántartás szerint hétvégi ház. Viszont minden adót rendes lakás után fizetünk, egyszerű nyilatkozat alapján, hogy nem rendelkezünk más lakcímmel és állandó jelleggel itt élünk.
Tisztelettel

Kedves Érdeklődő!

A bankok a tulajdoni lapon található megnevezés alapján döntenek a kedvezményes végtörlesztés jogosultságáról. Esetleges kifogásával a PSZÁF-hoz fordulhat, állásfoglalásukat kérve.Utolsó módosítás: 2011. október 10. hétfő


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A kérdésem az volna, van egy hétvégi házam, csak ez az egy ingatlanom van, nincs más házam, itt élek három és fél éve folyamatosan. 2009-ben megkaptam a lakhatási engedélyt rá és 2008 vettem fel hitelt svájci frankban. Most szeretném végtörleszteni. Azt mondták a banknál, hogy nem lehet, mert hétvégi házként szerepel. Csak úgy lehetne, ha átminősítem lakóingatlanná. Így elmentem az önkormányzathoz a kérésemmel, hogy nyilvánítsák lakóházzá, de ott azt mondták, hogy most nem lehet, talán jövőre. Mivel december 30-ig lehet beadni a kérést, így nekem az nem jó. Szeretnék érdeklődni, hogy ha megvan a lakhatási engedélyem, akkor tudnék végtörleszteni vagy… Továbbiak »

Tisztelt Hitelnet,
CHF alapú jelzálogkölcsönöm van “hétvégi ház és udvar” megjelölésű ingatlanomon, amelyben 14 éve lakom és 2004-ben vettem rá fel jelzáloghitelt.
Kérdésem, hogy megillet-e a 2011.évi CXXX. Törvényjogszabály szerinti 180HUF/CHF végtörlesztési árfolyam ?
A Törvény 1.pontjában “lakóingatlanon alapított zálogjog” szerepel.
Előre is köszönettel,
Ernő


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x