Tisztelt szakértő Úr/Hölgy!
A Budapest Bankban kértem fennálló devizahitelem összegéről igazolást végtörlesztéshez, amit ők végtörlesztési kérelemnek vettek. Azt mondták, hogy csak így tudják kiadni a fennálló tartozás összegét. Egy másik bankban javasolták, hogy menjek vissza reklamálni, amit meg is tettem, de a BB-ben biztosítottak, hogy a kérelem újból beadható, ha a határidő lejár és nem végtörlesztek.
Mivel a végtörlesztési törvényben erre utalást nem találok, ezért kérdésem, hogy Önöknek mi a véleménye, mire számíthatok?
Péter

Kedves Péter!

A végtörlesztési határidő lejárata után - 2011. december 30-ig - van lehetőség a végtörlesztési kérelem újbóli beadására.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

5 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A közalkalmazottak kamatmentes hitelével számolva végtörlesztenék. Mi történik, ha mégsem fogadja el a kormány? Nem tudok fizetni, akkor mi történik?

Kedves Péter!

Ha az összegről kért információt, illetve igazolást, és ők ezt végtörlesztési kérelemnek vették, akkor én a helyében azt a Budapest Bankot feljelenteném a PSZAF-nál.
Üdv: Jani

Merjek-e az Erste Banknál a végtörlesztéshez forinthitelt kérni? A forgalmi érték 75 %-áig hajlandóak finanszírozni, a 6.2 m Ft devizahitelem (svájci frank alapú) pedig a kedvezményes végtörlesztés esetén is 7.45 m Ft. A lakásom értéke kb. 9-10 m Ft között van.
A bank kategorikusan leszögezte, hogy csak a forgalmi érték 75 %-áig ad forinthitelt saját devizahitel kiváltás esetén? Mit tegyek? Ha elutasítanak, másik banknál beadhatom még?