Tisztelt Szakértő!
A mi helyzetünk nagyon komplikált ugyanis zártkerten építkeztünk és akkor még csak "gazdasági épületet" tudtunk építeni, de ez valójában egy 70 nm alapterületű családi ház és 2003-ban hivatalosan is beköltöztünk. 2008-ban lakáscélú hitelt nem tudtunk felvenni, mivel akkoriban a terület rendezése folyamatban volt. A bank viszont a tulajdoni lap alapján Zártkert és gazdasági épületként befogadta az ingatlant jelzálogként, így a hitelt felvettük 149 Ft/CHF-nél. A 2008-as hitelfelvét óta az ingatlanunkat Zártkertből Belterületté átminősítettük, viszont a házunk gazdasági épület maradt, amit ha át is minősítenénk, akkor is csak nyaraló vagy üdülőként lehetne. Önök szerint jogosult vagyok-e egy összegben kifizetni rögzített árfolyamon a fennálló tartozásom úgy, hogy igazoltan lakáscélként használjuk a házunkat?
Köszönettel. Attila

Kedves Attila!

Véleményünk szerint sajnos csak akkor lenne jogosult a hitel rögzített árfolyamon történő visszafizetésére, ha a tulajdoni lapon lakóingatlan szerepelne. Azonban javasoljuk, hogy keresse fel a hitelfolyósító bankot és kérje állásfoglalásukat e kérdésben.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A jelzáloghitelemet külterületen lévő ingatlanra, hivatalosan gazdasági épületre vettem fel. Mi erre az ingatlanra vagyunk bejelentkezve illetve ott is lakunk. A bank az árfolyamrögzítésre illetve a végtörlesztésre vonatkozó kérelmemet is elutasította, mivel nem lakóingatlan hivatalosan a házunk. Ilyen esetben lehet-e valamit tenni vagy kihez lehet fordulni?
Válaszukat előre is köszönöm.
Szilvia