Kedves Szakértő!

Folyamatban van devizahitelünk végtörlesztése. Mivel nincs a zsebünkben a végtörlesztéshez szükséges pár millió, egy másik banktól veszünk fel forinthitelt. A hitelkérelmünket már pozitívan elbírálták, csak a szerződést kell megkötni.
Ha a munkáltatóm valami csoda folytán úgy döntene, hogy foglalkozik ezzel az új adómentes támogatással (nem állami cég), lenne esélyem részesülni ebből a támogatásból az új forinthitelemmel?
Nagyon szorítanak a határidők, a munkáltatóm pedig nem fog egy-két hét alatt döntést hozni. A forinthitel felvételével nem merek várni.
Köszönettel
Krisztián

Kedves Krisztián!

A törvény vonatkozó része így szól:
"b) - amennyiben a munkavállaló a végtörlesztést a munkáltatói támogatás nyújtását megelőzően teljesítette - a munkavállaló a végtörlesztésre vonatkozó, a pénzügyi intézmény által befogadott igénybejelentéssel, valamint a hitelfelvevő végtörlesztéshez kapcsolódó fizetési kötelezettségének teljesítését hitelt érdemlően igazoló dokumentummal (pl. banki átutalást igazoló bankszámlakivonat) igazolja a végtörlesztés megtörténtét, azzal, hogy ilyen esetben a támogatás utalása (átvezetése) közvetlenül a munkavállaló által megjelölt bankszámlára is történhet."
E szerint igényelhető kedvezményes végtörlesztést követően is a támogatás.
Vannak azonban olyan vélemények, mely szerint az utólagos igénylés csak azokra a kedvezményes végtörlesztésekre vonatkozik, melyet a törvény hatályba lépése előtt teljesítettek.
Mivel irodánk hiteltanácsadással foglalkozik, ezért a törvény értelmezésében nem vagyunk illetékesek. Javaslom, hogy ez ügyben keressen meg jogi szakértőt, vagy kérje az adóhatóság állásfoglalását.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Szakértő!
CHF alapú devizahitelünk visszafizetését tervezzük. Lehet-e EVA-s cégnek a “személyesen közreműködő nyugdíjas kültag részére” a devizahitelét visszafizetnie EVA megfizetése nélkül? Családi cégről van szó.
Ha nem, akkor megoldás-e, hogy januártól visszaáll a cég nem EVA-sra és úgy fizeti ki a “személyesen közreműködő kültag ” hitelét?
Üdv: László