Tisztelt Tanácsadó!
2007-ben 147 Ft-os árfolyamon felvett CHF alapú hitelünket szeretnénk kedvezőbbre átváltani. Jelenlegi törlesztés havi 118.000.- Ft. Tőketartozásunk 53.000.- CHF.
Segítségét köszönöm!
Gabi

Kedves Gabi!

Rögzített árfolyamon történő végtörlesztéshez sajnos nem tudunk Önnek hitelajánlatot készíteni, mert a vonatkozó törvény kizárja a hitelközvetítőket a kedvezményes végtörlesztés lebonyolításából. Elsőként a hitelfolyósító banktól kellene ajánlatot kérni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

38 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Management!
Végtörlesztésre felhasználható hitellel kapcsolatban szeretnék információt kapni Önöktől.
7 millió forintra lenne szükségem, amit 20-25 éves futamidőre tervezek felvenni. Egy körülbelül 11 millió forint értékű családi házzal rendelkezem Nógrád megyében.
Hálás lennék ha tájékoztatást tudnának adni a kondíciókról, valamint a havi törlesztőrészlet összegéről.
Tisztelettel,
Pál

OTP-nél 15 milliós jelzálog alapú hitelem van. Szeretném a hitelemet, mivel svájci frankos hitelem van – az OTP-nél vettem igénybe – átváltani 180 Ft-ra. Hová kell fordulnom hogy igénybe vegyem ezt a lehetőséget? Mivel több hónapja nem tudom fizetni.
Köszönöm.

Tisztelt cím!
Lehetséges,hogy a férjemnek a munkáltatója kifizeti a lakáshitelünket,de mint kiderült ő csak adóstárs,az én nevem szerepel a papirokon,mint adós,mert a lakás az én nevemen van. Munkahelye viszont csak neki volt amikor felvettük a kölcsönt,én gyesen voltam. A közjegyzői okiratban,mint adós/engedményező szerepelek,ő mint adós,viszont a bank által kiadott igazoláson kizárólag az én nevem szerepel mindenhol. Akadálya lehet-e ez annak,hogy az ő munkáltatója segitsen? A bankban azt mondták,attól függ a munkáltató hogyan értelmezi a jogszabályt. Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Cím!
Szeretném megtudni, van-e rá mód, hogy végtörlesszem svájci frank alapú hitelemet akkor is, ha már BAR listán vagyok? Lehetőségem van rá, hogy eladjam az ingatlanomat, de a teljes tartozásom nagyobb forintra átszámítva, mint amennyit az ingatlanért kapok. Mivel már a hitelt nyújtó bank felmondta a hitelszerződést, mert nem tudtam fizetni a részletet, ezért nem kapok hitelt sehol. Kb. 2.800.000.- Forintra lenne szükségem, hogy a hitelem fennmaradó részét visszafizessem. Létezik erre valamilyen megoldás?
Segítségüket köszönöm!
Tisztelettel: Károly

Korábbi lakáshitelemet szeretném kiváltani (végtörlesztés igénybevétele miatt). Hitel összege: 1 700 000 Ft (egymillió hétszázezer) három éves futamidővel. Budapesti 10 MFt értékű lakásfedezet van.
Igazolható hivatalos jövedelem van, bruttó 100 ezer Ft, de vannak további forrásaim, valamint fedezetként befektetési életbiztosítással is rendelkezem, mely 3 év múlva 3MFt-ot fizet.
Üdvözlettel Henrik.

Tisztelt Ügyintézés!
Közalkalmazottként ma kellett volna jelentkeznem nevesítve, hogy végtörleszteni akarok-e december végéig. Néhány óra gondolkodási időt adtak, de a bankomat lévén utolsó tanítási nap, nem tudtam felkeresni, így nem írattam fel magam a listára.
A válásom után átírattam a lakás tulajdonjogát az én nevemre (gyerektartásért kiváltással). A hitelt én fizetem, elmaradásom nincs, de a hitel a volt férjem nevén maradt a drága módosítási díj miatt. A banki ügyintézőm lebeszélt a végtörlesztésről, mert lakáskasszás kombi hitelem van és a hitelt az én nevemre újra kellene kötni. A fizetésem a bankomba érkezik, de szinte teljesen leterhelt. 120 ezerből 90 ezret vonnak a kedvező építési forint-, és a befejezéshez felvett chf hitelemre és a lakáskasszára. Van esélyem így végtörlesztéshez új forinthitel igénylésénél? Az élettársam hivatalosan külföldön dolgozik, esetleg ő is beszállhat segítségnek?

2007 tavaszán CHF alapú adósságrendező hitelt vettem fel a BB-nál, egy magán hitelközvetítő cég segítségével lakásunk megvásárlása céljából. Egy apró probléma volt csupán, hogy semmilyen adósságunk nem volt! A hiteltanácsadó azt a “jó” tanácsot adta, hogy csináljunk adósságot, mert különben a bank nem folyósítja a hitelt. Ezért az ügyintézés néhány hónapja alatt csupán a kötelező minimumokat fizettem vissza a CIB hitelkártyás vásárlásaimra és így az időközben felgyülemlett “tetemes” 160 000 Forint tartozásomat kifizette a BB a felvett 5 milliónyi összegből, a többit pedig a lakásunk eladójának utalta át. Eddig tiszta, csakhogy most minden bank azért utasítja el a végtörlesztési hitelkérelmemet, mert én egy megbízhatatlan adós vagyok, hisz 5 évvel ezelőtt is a BB adósságrendező hitele mentett meg a teljes anyagi romlástól! ( AZ A BIZONYOS “KEZELHETETLENÜL TETEMES” 160 000 FORINTOS ADÓSSÁG, amit ugye én csináltam mesterségesen, hogy megkapjam a hitelt. EZ ÁM AZ IGAZI CSAPDA HELYZET!) Természetesen 5 éve rendesen, a legkisebb késedelem nélkül fizetjük a mostanra már nem csekély terhet jelentő jelzáloghitelünket, de ez egyetlen banknál sem számít, csak az, hogy 5 éve volt 160 000 adósságunk!
Kérdésem, hogy miért ennyire fafejű, gyöpös agyúak?

Csaknem négy évvel ezelőtt vettünk fel A BG-től Ltp.-vel kombinált CHF alapú hitelt. A jelzálogot a házra bejegyezték. Amennyiben más pénzintézettől szeretném igényelni a végtörlesztés teljes összegét, akadályozó tényező a házon lévő jelzálog? “Át lehet vinni a meglévő lakás-takarékpénztári megtakarítást” más pénzintézethez vagy célszerűbb elkülöníteni az új hiteltől? Ön fix vagy változó kamatozásút javasol?

Kedvezményes árfolyamon számítva 5 millió forint adósságom van CHF alapon, amit szeretnék végtörleszteni, kölcsönből. Van 2 ingatlanom is, melyből az egyik tehermentes. Határozott idejű (1 éves) munkaszerződésem van, ami 2012 februárban határozatlan lesz. Ilyen feltételek mellett van számomra ajánlatuk?
Köszönettel, Attila

A jelzálog alatt lévő ingatlan hagyatéki eljárás (tárgyalás még nem volt) miatt bevonható-e újra a CHF hitel forinthitellel való kiváltásához? Az örökhagyó egyeneságon rokon, végrendelet nincs. A bejegyzett jelzálog is mi javunkra történt. A tulajdoni lapon még az elhalálozott (és még élő felesége) neve szerepel. Lehet-e ilyen esetben élni a végtörlesztéssel? Félek, hogy kicsúszunk a határidőből. Újabb ingatlan bevonására nincs lehetőségünk.

2006-ban vettünk fel svájci frank alapú lakáshitelt. Most szerettük volna átváltani forint alapúra. A bankunkban azt mondták, hogy minden feltételnek megfelelünk, de kell rendelkeznünk önerővel 1 millió Ft-tal és fizetnünk kell a közjegyzői díjat és a további felmerülő költségeket. Az lenne a kérdésem, hogy kérhet-e a bank önerőt és a közjegyzői díjat nem kell átvállalnia?

Mekkora kockázatot vállalok, ha forintosítom CHF hitelemet? Sürgős lenne a válasz ! Ugyanis a forintosíts elbírálás alatt van. Amit 100%, hogy jóváhagynak, mivel jó adósnak minősülök. A hitelt 2006-ban vettem fel.
Tisztelettel várom megbízható válaszát.
Imre.

Jó napot kívánok!
Két kérdésre szeretnék választ kapni. Az egyik: igényelhet végtörlesztést hitelkiváltással bar listás? A másik kérdés: munkáltatói végtörlesztést igényelhet olyan személy, aki adóstárs, de ő fizeti a hitelt?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelképes társaság kiválthatja-e a svájci frankos hitelemet? Úgy gondolom ez úgy működik, mint magánszemélyek esetén: a Kft. hitelkiváltó hitelt vesz fel. Jól látom? Milyen iratok szükségesek ehhez?

A kedvezményes végtörlesztésre melyik hitelformát (hitelcél) kell kiválasztani, vagy mit tudnak erre ajánlani?
Köszönöm.
Tihamér

Adósságrendező CHF hitelt vettem fel 2007-ben bővítésre. Sajnos nem tudtuk még befejezni, de lakható állapotban van. Forintos hitelre történő átváltásnál figyelembe veszi-e a bank a teljes lakást?
Üdvüzlettel.

7 éve vettem fel EUR alapú hitelemet a K&H-nál. Fennmaradó tartozásom átszámolva 5.250.000.- HUF. Ezt szeretném forinthitellel kiváltani a K&H Banknál, de azt a választ kaptam, hogy meglévő ügyfél nem kap kiváltásra forinthitelt. Ez hogy lehet? Ha jól tudom, született egy jogszabály, amelyben kvázi kötelezik a bankokat, hogy biztosítsanak a végtörlesztéshez forinthitelt.
Ez a jogszabály hol érhető el?
Köszönettel.

Szabad felhasználású CHF hitelemet szeretném végtörleszteni, forinthitel igénybe vételével. Azt a bankot keresem, amelyik a legkedvezőbb kamattal kínálja a hitelét!

Bárlistán vagyok, de szeretném a svájci frank alapú hitelemet végtörlesztéssel kifizetni. Ehhez forint alapú hitelre lenne szükségem. Mely bank hitelezne?