Tisztelt Szakértő!
Mi 2007-ben vettünk fel CHF hitelt, amelyet a bank 150 Ft/CHF körüli árfolyamon a forint számlánkra folyósított. A szerződéskötéskor ki lehetett választani, hogy forint vagy CHF számláról akarunk-e törleszteni, és mi a CHF számlát választottuk. Eddigi ismereteim alapján ránk is vonatkozik a fix árfolyamú végtörlesztés lehetősége, de szeretném kérni, hogy erősítse meg Ön is!
Köszönöm! Péter

Kedves Péter!

Véleményünk szerint Ön is élhet a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével. Mivel azonban a vonatkozó törvény nem egészen egyértelműen rendelkezik ebben a kérdésben, ezért a bankok állásfoglalása is eltérő lehet. Kérjük, érdeklődjön a hitelfolyósítónál. Jelenleg több pénzintézet is a jogalkotótól várja a törvény e részének pontosítását.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2008 augusztusában egy névre szóló meleg hangú levelet kaptam Egy pénzintézettől, aki a számlavezetőm (sajnos). Felkínált nekem 900ezer Ft személyi kölcsönt 12.5% kamattal. A rám „tukmált”:17.785.- Ft havi részlet (természetesen CH frank alapú, de ezt sajnos csak utólag tudtam meg) most 31.500.- Ft. Futamidő 84 hónap.
Kérdés:t isztességes-e egy számlakezelő pénzintézettől, hogy szándékosan félrevezetett? A levelet, amelyre rá is írta, hogy vigyem magammal hivatkozásként, visszavette a szerződéskötéskor. Vissza kérhetem-e azt a levelet vagy egy másolatot róla, mivel meg vagyok győződve arról, hogy egy nagyon csúnya spekuláció áldozata lettem. Előre is köszönöm a választ.