Felmondott deviza alapú hitel nem végtörleszthető rögzített árfolyamon?

Felmondott jelzálog alapú hitelem van. A megemelkedett részleteket már a fizetésemből sem bírtam fizetni. Ezután egy munkahelyi csőd miatt végképp elveszett a remény, hogy fizetni tudjak. A bank felmondta a szerződést! Az ingatlan árverezés megelőzése miatt meghirdettük eladásra, mert így ki tudjuk fizetni a hitelt és a telet át tudjuk vészelni egy albérletben a maradék összegből. Az ingatlan elkelt, de a bank nem engedi a rögzített árfolyamon való végtörlesztést. A hitel felvételekor még nem léptük át a 180 Ft-os határt. Felmondott hitelre nem érvényes? Vagy csak akinek júliustól mondták fel? Jogilag az is felmondott hitel! Hol az egyenlőség elve?
Várom válaszát.
Köszönettel: György

Kedves György!

A kedvezményes végtörlesztésre vonatkozó törvény sajnos csak abban az esetben teszi lehetővé a felmondott hitel rögzített árfolyamon való visszafizetését, ha a felmondásra 2011. június 30. után került sor.
Utolsó módosítás: 2011. október 04. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x