Tisztelt szakértő!

Érdeklődöm, hogy nekem euró szabad felhasználású jelzáloghitelem van a CIB Bank Zrt-nél, oly módon, hogy az eurót én vásárolom, és fizetek be euróban a számlára, s nem a bank váltja át a forintot euróra. a hitelemet 6,5-7 évvel ezelőtt vettem fel. Igazságügyi alkalmazott vagyok. Kérdésem, hogy hátra van még 13 év a törlesztésből. Érdemes-e átváltani forinthitelre? Jogosult vagyok-e a végtörlesztésre? Az igazságügyben, igazságügyi alkalmazottak részére nyújt-e a munkáltató kamatmentes kölcsönt? Van-e kidolgozva valami az igazságügyi alkalmazottakra nézve, főleg szociális körülményeikre tekintettel? Gondolok itt arra, hogy évek óta sem fizetésemelés, sem jutalom, sem ruhapénz, stb. semmi nincs, így a fizetés reálértéke igen lecsökkent, a hitelt azonban fizetni kell. Egyéb további adatot megadok a hitellel kapcsolatosan, ha szüksége van rá.
Köszönettel: Böbe

Kedves Böbe!

A vonatkozó jogszabály 2011.10.15-én hatályba lépő módosítása alapján azok a devizahitelesek is rögzített árfolyamon fizethetik vissza kölcsönüket, akik devizában teljesítik a havi törlesztést, a hitel folyósítása azonban forintban történt. Ha ez a feltétel, valamint a kedvezményes végtörlesztésre vonatkozó további követelmények is teljsülnek, akkor Ön is jogosult lehet a 250 Ft-os árfolyamon történő végtörlesztésre.
Hogy érdemes-e forinthitelre váltania, az akkor derülhet ki, ha az egyes bankok hitelajánlatait összehasonlítja a jelenlegi törlesztő részletével. Ebben sajnos nem tudunk segíteni, mert a vonatkozó törvény kizárja a hitelközvetítőket a kedvezményes végtörlesztés lebonyolításából.
Az adómentese munkáltatói támogatás lehetőségéről a saját munkáltatónál érdeklődhet.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése