Tisztelt Szakértő!

2008 márciusában vettünk fel 25 évre 10.500.000 Ft-ot (66.066 CHF-ot), ennek törlesztőrészlete 5 évre Fix 55.000 Ft plusz egy 50 hónapos 20.000 Ft-os LTP.

2013-ban jár le az 5 éves Fix törlesztésünk utána a bank újra számolja a törlesztőrészletünket. Gondolom jelentős mértékben növekedni fog a törlesztőrészlet (minimum 2-szeresére).

Ön szerint nekünk érdemes volna úgy végtörlesztenünk, hogy forint hitelt veszünk fel?

Köszönöm válaszát.

Üdvözlettel:
Gábor

Kedves Gábor!

Azt nem tudom megmondani, hogy a havi törlesztő részletük mennyivel fog növekedni a fix periódus lejárata után. Ám, ha kitölti online adatlapunkat, akkor Hiteltanácsadóink tájékoztatni tudják arról, hogy a végtörlesztéshez milyen forinthitel vehető fel, s várhatóan mekkora összegű havi törlesztő részletre számíthat. Reméljük, hogy díjmentes hitelajánlatunk megkönnyíti döntését.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Ha a végtörlesztést választom, nincs reményem a bankkal szemben indított jelenleg folyamatban lévő, vagy a később tárgyalandó ügyek (egyoldalú szerződésmódosításról szóló, stb…) adósra nézve pozitív döntéseinek hatását élvezni?
A fentieket azért gondolom, mert az új szerződéssel gyakorlatilag megszűnik a régi, és új szerződés veszi kezdetét. Óvatos megközelítésben úgy látom, hogy rengeteg bankper létszik kibontakozni, melynek a tipikus adós részéről történő megnyerése meglehet több eredménnyel kecsegtetne a frankhitel megtartásával, mint annak konvertálása.

Mi a véleményük arról, ha a magyar gazdasági potenciál romlana, ez milyen hatással lehetne a forintban felvett hitelkamatokra? Lehetséges opció a későbbiekben, amely a forinthitelt versenyképtelenebbé teszi a jelenlegi frank alapú finanszírozással szemben?