2008-ban 10500000 Ft lakáshitelt vettünk fel CHF-ben 163 FT-os árfolyamon.A havi törlesztés csaknem a duplájára emelkedett.Mik a végtörlesztés feltételei és érdemes-e élni vele?Az ingatlan piaci értéke kb.14000000 FT és csak ez az ingatlan szolgál fedezetként.Nem szeretnénk rosszul dönteni.Köszönöm szépen
Kérdést feltette: Kati

Kedves Kati!

A kedvezményes végtörlesztés feltételei a következők:
Lakóingatlanon alapított zálogjoggal vagy állami készfizető kezességgel nyújtott devizahitelek esetén van lehetőség a végtörlesztésre.
A végtörlesztéssel érintett devizahitel folyósításánál alkalmazott árfolyam nem lehet magasabb az alábbiaknál: 180 HUF/CHF, 250 HUF/EUR illetve 200 HUF/JPY.
2011. december 31. napjáig a végtörlesztésre vonatkozó írásbeli igénybejelentést be kell benyújtani.
A hitelfelvevőnek egyidejűleg vállalnia kell a végtörlesztéssel érintett devizahitelhez kapcsolódó áthidaló vagy gyűjtőszámlahitel-tartozás végtörlesztését is.

Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatják a végtörlesztésre igényelhető hitelkonstrukciókról, melyből kiderül, hogy érdemes-e emellett dönteni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

1996. január 1-től svájci szabad felhasználású hitelünk van. 2.500.000.- Ft. 100 hónapos türelmi idővel vettük fel, idáig csak a kamatokat fizettük. Most végtörlesztés esetén érdeklődésemre elmondták, hogy 2.800.000.- Ft a fennálló tartozásunk.
Kérdésem, kérjek-e forint alapú hitelt a végtörlesztésre, vagy maradjak a devizásnál?
Köszönettel.