Engedélyezik-e a bankok a saját erő + kiegészítő forinthitellel történő végtörlesztést?

Kérdésem az lenne, hogy ha végtörlesztéskor – 50% százalék saját önerő esetén – a fennmaradó hiányzó részt egyéb más bank forinthitelével együttesen végtörlesztenénk, akkor engedélyezi -e a bank, akinél jelenleg a CHF lakáshitelünk van?

Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kizárólag csakis teljes készpénz lehelyezésével végtörleszthetünk, tehát kombinálva nem fogják engedni, mivel egy összegben kell érkeznie a pénzösszegeknek és nem több helyről és több időpontban.

Ha rendelkezésre álló 60 napon belül történik a két helyről történő kifizetés – saját erő és másik bank kiváltó hitele, akkor engedélyezniük kellene úgy értelmeztük. Mégis azt a választ kaptuk, hogy nem lehetséges.

Ha viszont az egész összeget csakis Ft hitelre váltanánk ki, akkor már azt az összeget nem adnák meg Ft-ban, amit annak idején CHF-ban, mivel a lakások piaci és hitelbiztosítéki értéke csökkent, így az értékbecslő már nem értékelné fel arra az értékre az ingatlant, mint amire 2005-ben felértékelte.

Ebben kérném a szakértő segítségét, köszönöm a választ. Zoltán

Kedves Zoltán!

A vonatkozó törvény értelmében van lehetőség arra, hogy az adós részben kölcsönből, részben saját erőből teljesítse a végtörlesztést.
Ha a végtörlesztéshez igényelhető forinthitelekről kíván tájékozódni, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!
Utolsó módosítás: 2011. szeptember 29. csütörtök


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelenleg 33.329 CHF tőketartozásom van hátra a lakáshitelemből, mely 2023-ban jár le. Kb 1.200.000.- Ft-ot tudnék előteremteni, a többit forinthitelből kéne. Eddig soha nem késtem a törlesztő részlettel. Vajon érdemes-e így megválnom a deviza alapú hitelemtől? Kaphatok-e olyan forinthitelt, aminek a futamideje annyi, mint a még devizahitelemnek a hátralevő része? Vajon mennyi lenne a törlesztő részletem?
József


2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x