Jó napot .

2008.02. hónapban vettem fel 145.,- Ft-os Frank árfolyamon 15 millió Ft-ot egy nagy cukrász műhely és cukrászda építésére. A fedezet az épülő ingatlan és egy másik lakóház volt, mivel ez vállalkozói hitel volt. Lehet-e 180 .,- Ft-os Frankon végtörleszteni? (forinthitellel) Válaszát előre is köszönöm .
László

Kedves László!

A vonatkozó törvény értelmében vállalkozói hitel rögzített árfolyamon való végtörlesztésére nincsen lehetőség.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

17 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Tanácsadó!

Nem a végtörlesztésre irányult a kérdésem, hanem a 180 Ft-os rögzített árfolyamon történő törlesztésre, ahol a különbözeti rész egy elkülönített számlára kerül, és a végén (a mostani megállapodás szerint 5 év) kell majd megfizetni a különbözetet. Ebben az esetben (az új megállapodás szerint) van az egyéni vállalkozónak lehetősége ezt a (rögzített árfolyamon) formát választani a terhek könnyítése érdekében?
Köszönöm a megtisztelő válaszát!
Köszönettel: Róbert

Tisztelt Tanácsadó!
Érdeklődnék, hogy az egyéni vállalkozói szabad felhasználású svájci frank hitelek tekintetében (amelynek lakóingatlan a fedezete) van-e arra lehetőség, hogy rögzített árfolyamon (180 Ft) történő törlesztést kérjen a vállalkozó. Az új megállapodás (bankszövetség-kormány) tartalmaz-e erre vonatkozó lehetőséget?
Előre is köszönöm a szíves tájékoztatását!
Köszönettel: Róbert

Tisztelt tanácsadó!
Úgy tudjuk, hogy lehetséges végtörleszteni abban az esetben, ha a férjem a hitel felvételekor még magánszemély volt, és időközben egyéni vállalkozó lett. Viszont jelenleg az a tapasztalat, hogy mivel e.v. ezért sok bank automatikusan elutasítja. Tud esetleg ajánlani olyan intézményt, ahol ezzel érdemben foglalkoznának? A hitel fedezete lakóingatlan.
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Tanácsadó!

Kérdésem a következő lenne: 4 évvel ezelőtt vásároltam egy lakóingatlant, amihez hitelt vettem fel. Fedezetül bejegyeztettem az egy üdülő övezetben lévő ingatlant (ami üdülőnek van minősítve). Mivel nagyon megemelkedett a hitelem, a lakóingatlanból üzlethelyiséget alakítottam ki, amit át is írattam üzletnek. Kérdésem lenne az akkor lakóingatlanra felvett hitelemet végtörleszthetem-e most, hogy azóta üzlet lett.
Köszönöm válaszát.
Adrienn

Tisztelt Tanácsadó!

Lehetséges, hogy félreértette, amit írtam, mert a rádióműsorban arra buzdították a hallgatókat, hogy mint a hitel kezesei és egyben mint a cégük hitelének fedezetül szolgáló lakóingatlan tulajdonosai kérelmezzék a végtörlesztést.
A fentiek figyelembe vételével újból kérném a tanácsát.
Köszönettel.
Gábor

Tisztelt Tanácsadó!
Nekünk mikrovállalkozásunk van, Kft. formában. Annak idején szabad felhasználású svájci frank alapú hitelt vettünk fel , hogy építőipari cégünk tevékenységét beindíthassuk. Természetesen családi házunk lett a fedezet és én lettem a hitel kezese. A mai napon 2011.10.11.a klubrádió esti gazdasági műsorában arra lettem figyelmes , hogy arról beszélnek , hogy azok a vállalkozók, akiknek lakóingatlan a hitel fedezete, azok is élhetnek az előtörlesztéssel , mivel a törvény úgy rendelkezik, hogy a kritérium a lakóingatlan, nem az, hogy jogi vagy magánszemély az adós. Mivel Ön több helyen ezzel ellentétes információt közölt a kérdezőkkel, kérném , hogy ismételten ellenőrizné, hogy most mi az igazság és azt megosztaná velünk.
Előre is megköszönöm fáradozását.
Válaszára várva. Üdvözlettel Gábor

Tisztelt Tanácsadó!

Érdeklődnék, hogy 2006-ban felvett mikroalfa egyéni vállalkozói szabad felhasználású svájci frank hitelt vettem fel. A hitel fedezetéül a lakóingatlanomat fogadta el a Bank. Kérdésem, hogy mivel szabad felhasználású hitelről van szó, illetve a fedezet a lakóingatlanom, ebben az esetben 180 Forinton tudom-e végtörleszteni a hitelt? Válaszát előre is köszönöm!
Köszönettel: Róbert

Jó napot kívánok !
Érdeklődnék, hogy végtörleszthetünk-e, ha a devizahitelünk jelzáloga felvételkor egy lakóingatlan és egy üzlet volt, időközben lekerült a jelzálog a lakóingatlanról. Most csak az üzleten van jelzálogunk, ugyanehhez a lakáshitelhez vettünk fel egy szabad felhasználású hitelt is. Vagy kérjük a banktól az ismételt megterhelést a lakásunkra ?
Köszönettel:
Betti