Banki dolgozó vagyok és 2006-ban felvettem egy jelzálog alapú svájci frank kölcsönt a saját bankomtól. Megfelelek az ismert kritériumok mindegyikének (CHF<180 akkoriban, jelzálogalapú, sosem függesztették fel, semmi áthidaló kölcsön, stb), mégis a bank, tehát a munkahelyem egyszerűen azt mondta, hogy a dolgozói hitel nem végtörleszthető. Nem indokoltak, nem hivatkoztak semmire. Én semmi ilyen jellegű törvénybe foglalt kritériumról nem tudok, így azt gondolom nem is tudnak hivatkozni semmire. Márpedig, ha valamit elutasítanak, azt meg kell indokolni a törvényben foglaltak oda vonatkozó részével, nem?
Mit javasolnak? Köszönöm.

Kedves Érdeklődő!

Véleményünk szerint Önnek igaza van, hiszen a kedvezményes végtörlesztésre vonatkozó törvény nem tartalmaz kizárást erre vonatkozóan. Feltételezzük, ha kamatkedvezménnyel is kapta a kölcsönt, az árfolyam ingadozás Önt is ugyanúgy érintette.
Javasoljuk, először kérjen indoklást (megfelelő hivatkozással) a bankjától, eredménytelenség esetén pedig panaszával a PSZÁF-hoz fordulhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Marika,
El tudná küldeni a PSZÁF válaszát részemre?
Köszönöm
Imre

Én is hasonlóan jártam, az indoklást nem a bank, hanem a PSZÁF közölte, mely szerint a munkáltatói hitel nem minősül a HPT szerinti pénzkölcsön nyújtásnak, így a végtörlesztés sem alkalmazható.