A fiam lakásvásárlásra felvett devizahitelének kiváltására egyrészt egy, még az idén lejáró Fundamenta szerződését kívánja felhasználni, másrészt pedig egy újabb Fundamentát kötni, amelyben én lennék a kedvezményezett.
Az a kérdésem, hogy milyen következményekkel tehetem ezt meg? Köszönettel, Árpád

Kedves Árpád!

A Fundamentából történő kedvezményes végtörlesztéshez a bank hozzájárulását kell kérni. A pénzintézetek azonban jellemzően nem járulnak ehhez hozzá, így nem lehetséges a Fundamentából történő kedvezményes végtörlesztés. Célszerű volna e kérdésben először a hitelfolyósító állásfoglalását kérni.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Arra szeretnék választ kapni, hogy lakáscélúnak számít-e az a forinthitel, amelyet a devizahitel kedvezményes végtörlesztésére (2011-ben fix árfolyamon, CHF esetén 180 Ft-on) lehetett felvenni. A devizahitel lakáshitel volt. Lakás-takarékpénztári megtakarításom van, amelyet szeretnék ennek a hitelnek az elő- ill. végtörlesztésére használni. Azt viszont csak lakáscélú hitel esetében lehet, ha jól tudom.
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e egy meglévő lakáshitel tőke részének (elő)törlesztése egy kifutó Fundamenta számláról? A bankok ezt nyilván nem kedvelik, de lehetséges? Ha igen, akkor gondolom a Fundamenta számlán megjelölt kedvezményezett nevén kell futnia a lakáshitelnek is.
Válaszát előre is köszönöm! Marcell