Tisztelt Hitelnet!

4.5 millió CHF alapú szabad felhasználású hitelt vettem fel 2008-ban. A házam most (igaz jóval áron alul), de el tudnám adni és a hitelt visszafizetni. A probléma, hogy a megemelkedett törlesztőrészleteket már nem tudom fizetni a következő hónaptól. A ház vételára 90 százalékban elmenne a hitelre és albérletbe kellene költöznöm. Még ezt is vállalnám, mert 2 éve hirdetem a házat és most sikerülne eladni.

Kérdésem: mivel egy összegben fizetném vissza a hitelt kérvényezhetem-e a banknál, hogy az eredeti összeget fizessem vissza? Így még maradna annyi, hogy egy kisebb lakást vehessek. A helyzetem szinte kilátástalan és tanácstalan vagyok.

Teréz

Kedves Teréz!

Akár önerőből, akár adósságrendező kölcsönből történik a devizahitel egyösszegű végtörlesztése, az aktuális árfolyamon kalkulált tartozást kell visszafizetni, nem pedig az eredetileg felvett összeget. A pénzintézet a hitel lezárásakor a fennálló tőketartozás összegét veszi alapul, majd az érvényes devizaárfolyamon számol.

Mivel 2008-ban, a szabad felhasználású jelzáloghitel felvételekor a svájci frank árfolyama lényegesen alacsonyabb volt a mostani árfolyamnál, ezért a jelenlegi árfolyamon számított tartozás összege – a többéves hiteltörlesztés ellenére – sajnos meghaladhatja az eredetileg felvett hitelösszeget. Ennek ellenére nincs lehetőség ilyen jellegű kérelmek elfogadására.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
15 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2014. 09. 03.-án tudom kifizetni a svájci frank alapú hitelem. Milyen árfolyamon fogják számolni? Mivel ekkor kerül kifizetésre a lakástakarék.

2005-től van svájci alapú hitelem. Most szeretném kifizetni egyben. A kérdésem, hogy milyen árfolyamon számolhat a bank és más költségekkel terhelhet-e?

Tisztelt szakértő!
Ha vissza szeretném fizetni a svájci frankos devizahitelt, mert eladtam a házat, milyen árfolyamon számolják?
Köszönöm a válaszát!

Szeretném megtudni, illetve amit Önök tudnak az új hírekről, ami a devizahiteleseket érinti, osszák meg velünk. Arra gondolok, (ha jól emlékszem), hogy a banki károsultak egyesülete felkereste az IMF-et, hogy tájékoztassák Őket a Magyarországon kialakult uzsora kamatra kiadott devizakölcsönökkel kapcsolatban. Kaisler úr pert nyert, de mi lesz tovább!? Most a PSZÁF bejelentette, hogy meghosszabbítják a rögzített árfolyamú szerződésmódosítások lehetőségét? Miért is????

2010-ben vásárolt autó 60 havi hitellel indult 1.100.000,- Ft. Azt szeretném tudni, hogyha idén ki tudnám fizetni, akkor mennyi a fizetendőm?
Ha egy összegben kifizetnék mindent, akkor is a 60 hónapra számolják-e a kamatot?
25 havi befizetéssel a jelenlegi egyenleg: 940.000,- Ft, hátra van 35 hónap, havi 33.000,- Ft-tal.

Kedves Ügyintéző!
Kérem, hogy segítsenek nekem, hogy mi a menete, ha véglegesen ki szeretném fizetni a lakáshitelemet? Milyen költségekkel jár?
Ez egy MKB-bank, CHF hitel és kb. 28.600 CHF tartozásom van még.
Kérném mielőbbi válaszukat!
Köszönöm szépen!
Üdvözlettel:
Gabriella

Ha most kifizetem a svájci frank alapú hitelemet egy összegben, valóban elengednek a tartozásból x százalékot?

2006-ban 6.200.000 Ft-ot vettem fel. Most kb. állítólag 8,5 millióval tartozok! Mennyit kellene most visszafizetnem? Brutális amit a R.bank csinál!