Tisztelt Szakértők!

2007-ben vettem fel devizahitelt az Unicredit Banknál.

A törlesztő részleteket én svájci frankban teljesítettem. Kérdésem: a jelenlegi tőketartozásomat kifizethetem-e a 180 HUF / CHF rögzített árfolyamon forintban, annak ellenére, hogy a havi törlesztőm részleteket korábban svájci frankban kellett teljesítenem?

Válaszukat köszönöm! Bálint

Kedves Bálint!
Ha a CHF kölcsön folyósítása svájci frankban vezetett számlára történt, akkor sajnos nem jogosult a fix árfolyamon történő végtörlesztésre.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Bálint, István!
Ugyanebben a cipőben járunk mi is. A jelzálogbanktól vettük fel a hitelt 148Ft-on, (mivel ott volt a vásárolt lakás tulajának hitele és más bank olyan biztosítékokat kért, amit nem tudtunk biztosítani, például, hogy nyilatkozzon a jelzálogbank, hogy előre leveszi a jelzálogot, és fizessük ki a kombinált hitelből a kisebbet, ami önmaga több millió volt), szóval nem volt választásunk. Állítólag volt valami nyilatkozat a tévében, hogyha a bank elutasít a “valódi” devizahitel miatt, írni kell egyedi kérelmet a PSZAF-nek. Sajnos nem tudok több részletet. Kérem keressenek meg emailban, hátha tudjuk egymást információval segíteni. Címem: mixed/kukac/freemail/pont/hu Köszi, Zoli

Kedves Bálint!

Mi ugyan ebben a helyzetben vagyunk sajnos.
De nagyon nem értem, miért is adott devizahitelt anno a HVB, mikor semmilyen deviza bevételünk nem volt, és más lehetőséget sem kaptunk. Szeretném felvenni Önnel a kapcsolatot, hogy bővebben beszélhessünk.
Üdv
István