Csak tőkét vagy kamatot is kell fizetni végtörlesztés esetén?

2008 januárjában vettem fel 10 évre szabad felhasználású ingatlanfedezetű jelzáloghitelt, 2,2 millió forintot svájci frankban. A tőketartozásom jelenleg kb. 9.200 frank. A kérdésem az volna, hogy mennyi volna a végtörlesztés jelen pillanatban, mert nem tudom, hogy a tőkét kell fizetni vagy a hátralévő kamatot is felszámolják.

Köszönöm. Üdvözlettel. Tibor

Kedves Tibor!

Szabad felhasználású jelzáloghitele végtörlesztésekor csak a fennálló tőketartozást kell visszafizetni, kamatot nem számítanak fel a bankok.
Amennyiben tájékozódni kíván a végtörlesztéshez igényelhető forinthitelekről is, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!Utolsó módosítás: 2013. június 29. szombat


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném a segítségüket kérni az alábbi problémával kapcsolatban.
Egy 2008-ban a K&H Banknál felvett ingatlanfedezetű, szabad felhasználású, svájci frank alapú hitelt szeretnék végtörleszteni. Az összeg (a fennmaradt tőkerész) 46.000 svájci frank, de a bank nem csak ezt fizettetné ki, hanem a futamidő lejártáig kiszámolt kamatot is. Így a visszafizetendő összeg 16,5 millió forint lenne. Ezt eléggé érdekesnek találom.
Kérem írják meg, hogy ezt valóban megteheti a bank??
Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!

Kedves Via!
A hitelek futamidő előtti visszafizetése esetén a bankok általában nem számítják fel az eredeti futamidő lejáratáig fizetendő kamatot. Ha mégis, akkor ennek jogosságáról az ebben illetékes Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tud tájékoztatást adni Önnek.

Tisztelettel !

2008-ban felvettem 2,5 milliót CHf-ben és 800.000 Ft-ot euróban, jelzáloghitelt. Végtörleszteni szeretném egy összegben.
Élhetek-e a 180 Ft-os árfolyammal és csak a tőkét vagy a kamatokat is fizetnem kell? S mi az eljárás ilyenkor?

A hitelem annuitásos. Abban az esetben, ha egybe szeretném kifizetni, akkor csak a tőkét kell kifizetnem vagy a kamatokat is?
Válaszát köszönöm.


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x