2007-ben 2000000ft-ot vettem fel svájci frank alapú 180-al egy összegben kéne kifizetni
Kérdést feltette: aranka

Kedves Aranka!

Ha a kedvezményes végtörlesztéssel kapcsolatos törvényjavaslat elfogadásra kerül, akkor várhatóan annak a jelzáloghitelesnek lesz lehetősége ezen az árfolyamon végtörleszteni, aki kölcsönét lakóingatlanra jegyeztette be, s a folyósításkor érvényes árfolyam nem haladta meg a 180.- forintot.

Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják Önnel a hitelkiváltó konstrukciókat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

30 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A meglévő hitelem végtörlesztése esetén – CHF hitel – milyen árfolyammal számolnak? Lehet rögzített? Most szeretném kifizetni. Felvétel: 2005. Lejárat: 2015. Felvett pénz: 5,5 millió Forint CHF-ben.
Köszönöm a választ.

Svájci frank alapú lakáshitelem van. Szeretném tanácsát kérni. Megérné nekem a 180 Ft új árfolyamrögzítést megkötni? 2007. 11. hóban vettem fel 5 millió Ft-ot. Jelenleg 83 millió a tartozásom 83 ezer a havi törlesztés.

Svájci frank alapú lakáshitelem van.
Szeretném megkérdezni ajánlaná-e Ön nekem a 180Ft-os rögzített végtörlesztést igénybe venni.
6 millió Ft-ot vettem fel 20 évre 5% kamattal.Utolsó havi törlesztésem 46.000Ft volt.
Meg érné-e máshol hitelt felvennem a hitelem megszüntetésére annak ellenére,hogy valószínű magasabb kamatot kellene fizetnem.

Szeretném tudni, hogy rám is vonatkozik-e a 180 Ft-os visszafizetés a svájci devizahitelemre. Én felvettem 3 M Ft-ot és szeretném tudni, hogy majd én is a 180 Ft-os áron fizethetem vissza?
Köszönettel L. Lászlóné, és Boldog Karácsonyt kívánok Önöknek.

CHF visszafizetése hogyan előnyösebb forintban, euróban vagy CHF-ban?
Tőketartozás: 1,7 M Ft.
Árfolyam különbözet (estimated): 720 ezer Ft.
Melyik visszafizetés javasolt?
Lehet-e kedvezményt kapni? (GYED-en vagyok)

Az Erste nem enged végtörleszteni, mert CHF-ben kaptam a hitelem, és CHF-ben is törlesztek. Ha jól tudom volt októberben egy törvénymódosítás, ami lehetővé tette a végtörlesztést az ilyen hitelekre is. Mi a teendő, ha a bank ennek ellenére hajthatatlan?

Lízingelt lakásom szeretném kiváltani 180 forintos árfolyamon. Időközben nem tudtam fizetni a részleteket, mert annyira megemelkedett. KHR rendszerre kerültem. Így is megoldható a váltás?

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem az lenne, hogyha bejelentem a bankhoz a végtörlesztés igényemet és lejár a két hónap, ami alatt ki kell fizetnem a hitelt és ezt nem tudom teljesíteni, akkor mi történhet? Megy tovább a hitelem vagy módosíthat a bank szerződést? Előre is köszönöm válaszát!
Üdv:Erika

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy 180 Ft-on végtörleszteném a házam és ha tudnék, felvehetek én több lakáscélú hitelt is, mint a házam kölcsöne? A maradék összegből szeretném kifizetni a kocsimat is, ami szintén frankos hitel.

Tisztelt Cím!
Érdeklődnék, hogy esetleg foglalkozik-e valaki azokkal, akik korábban végtörlesztettek a nagy riadalom miatt. A férjemmel 2007-ben vettünk fel 4.2 millió Ft-ot svájci frankban. 228-as árfolyamon 2010.12.31.-én fizettünk vissza 6 millió Ft-ot. 1.8 millió Ft-ot vesztettünk, meg amit három éven keresztül befizettünk, mindig késedelem nélkül! A férjem örökölt egy fél házat és még kellett felvennünk személyi kölcsönt, hogy ki tudjuk fizetni a hitelt!
Számíthatunk-e esetleg kárpótlásra? Rajtunk kívül vannak még páran, akik nagy veszteséggel végtörlesztettek korábban!
Tisztelettel és köszönettel:
Zsóka

Édesanyám után örököltem egy svájci frankos hitelt. Azt szeretném kérdezni, hogy azt ki lehet-e így törleszteni?

Tisztelt Cím!

A szabad felhasználású jelzáloghiteleseknek az elengedett tőketörlesztés után kell-e fizetniük a 16 százalékos adót és a minimálisan 10 százalékos ajándékozási illetéket?
Köszönettel: Gábor

Tisztelt Cím!

Érdeklődnék: szabad felhasználású jelzáloghitel végtörlesztésénél:

– a kezdeti szerződéskötésnél nyitott LTP -be befizetett összeg (állami támogatás nélkül természetesen) a végtörlesztési összegbe beszámítható-e (a hitelszerződés formája LTP-vel kombinált típusú)?
– ha fixen már a szerződéskötéskor fixáltattam az árfolyamot, akkor is jogosult vagyok-e a végtörlesztésre?
– a bank számolhat-e fel különböző jogcímen díjakat (végtörlesztési díj, átütemezési díj), avagy ezek a hitelest terhelik?

Köszönettel és Üdvözlettel:

Gábor

Tisztelt Cím!
Azt szeretném megkérdezni, hogy CHF személyi kölcsönömet végtörlesztéssel visszafizethetem-e.
Ez nem jelzálogos,személyi kölcsön.
Várom válaszukat.
Tisztelettel.
István

Kérem tájékoztassanak a 180 Ft/CHF rögzített árfolyamon történő végtörlesztés vagy esetleges forintra történő átfinanszírozás lehetőségéről.
Köszönettel