Tisztelt Hitelnet!

2006. áprilisában 10 éves futamidejű svájci frank alapú autóhitelt vettünk fel a Kereskedelmi és Hitelbank Pannon lízingtől. 2011. december 31-én 943 049 Ft tőketartozásunk volt. Folyamatosan törlesztettünk, elmaradás és előtörlesztés idáig nem volt. Most szeretnénk végtörleszteni, esetleg ha az kedvezőbb, előtörleszteni. 25 éve és jelenleg is közalkalmazottként dolgozom.

Milyen költséget jogosult felszámolni a bank?
Alkalmazhat-e velünk szemben büntetőkamatot?
Vonatkozik-e ránk, hogy egymillió alatt nem számíthatnak fel más költséget a tőketartozáson kívül?
Milyen rendeletre, törvényre hivatkozhatunk, hogy ne kelljen mást megfizetni a tőketartozáson kívül?

Köszönjük válaszát!
Ildikó

Kedves Ildikó!

Irodánk gépjármű hitelek közvetítésével nem foglalkozik, így a gépjárműlízing futamidő lejárata előtti visszafizetésével összefüggő költségeket tekintve sem vagyunk illetékesek.

A bank által, végtörlesztés esetén felszámítandó költségekkel kapcsolatban az adott bank Hirdetményéből tájékozódhat elsőként. Majd abban a kérdésben, hogy az általuk felszámítani kívánt költségek jogszerűek-e (például esetleges büntetőkamat, végtörlesztési díj felszámítása) a PSZÁF-nél (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelet) kérhet felvilágosítást.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt CÍM!
Leányom által 2008. 12. hónapjában 10 év futamidőre az MKB-Euroleasing Autóhitel Zrt.-től felvett hitelét szeretném végtörlesztéssel egy összegben kifizetni.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a lezárási díj kiszámítását a felvett hitel teljes összegének, vagy a kifizetendő, végtörlesztendő összeg nagyságának, mértéke határozza meg. Melyik 2%-os szorzatával számolnak?
Üdvözlettel: Mihály

Azt szeretném megkérdezni, hogy a már kifizetett devizahitel (autó) összegét, illetve a váltakozó árfolyam miatt, váltakozó törlesztőrészletekből adódóan kifizetett összegből, hogyan kaphatnám vissza a különbözetet?
Köszönöm!
Brigitta

2008-ban vettem egy autót, melyre 1.300.000 Ft, svájci frank alapú hitelt vettem fel a Merkantil banktól 4 és fél évre. A szerződés szerint a hitel 2012 októberben lejárt. Az árfolyamkülönbözet miatt viszont – mivel azt nem tudtam vállalni, hogy pluszban fizessek, – a bank közölte, hogy még 12!! hónapig fizessem az eddigi részletet, és még úgy sem biztos, hogy ennyi idő elég lesz.
Kérdésem az, hogy ha lejárt a fizetési kötelezettség tavaly októberben a szerződés szerint, miért kell a törlesztőrészlet teljes összegét tovább fizetni? Nem csak az árfolyamkülönbözet illeti a bankot? Ha egyáltalán az is jogos, hiszen én mint egyszerű polgár, nem tehetek a bankok manipulációiról!! Továbbá hogyan lehet ettől minél kevesebb költséggel megszabadulni, mert a 2,2 millióért vett autó – egy kis Toyota Yaris – már lassan a duplájába kerül.
Köszönettel várom válaszát.

2007-ben vásároltam egy Citroen típusú új személyautót CHF alapú hitelre (kb 3M Ft volt a hitel összege). Kértem a banktól az ünnep előtt egy értesítőt az aktuális tartozásomról azzal az igénnyel, hogy szeretném lezárni a hitelt. Kaptam egy levelet, melyben leírták, hogy mennyi a tőketartozás, és a fennálló különböző jogcímeken fizetendő kamatok együttes összege!!! Kérdezném, hogy jogos-e egy végleges lezárás esetén a futamidőből hátra lévő hónapokra is (kb. 3 év) felszámítani – és követelni – a kamatokat???

Üdvözlöm önöket.
Az lenne a kérdésem, hogy ha az autóhitelemet előbb fizetem ki, akkor a bank miért nem engedi el a kamatot a még hátra lévő időre? Szerintem ez a rablás. Csak nálunk lehetséges, itt engedi a kormány.

Autóhitelünk van svájci frank alapú hitel formájában. Most végtörlesztést szeretnénk. Havi fix részletünk volt, amibe be volt építve a casco 5.000 Ft/hó. A bank a cascora is akar árfolyamkülönbözetet számolni. Ez jogos?