Ingatlanok építésére Kft vett fel hitelt, az eladott ingatlan és egy magánház (cégtulajdonos saját ingatlana) a fedezet. Az eladott ingatlanból származó bevétel betörlesztésekor a jelzálog lekerült az értékesített ingatlanról, de a cégtulajdonos lakásán az árfolyamkülönbség miatt még jelentős összegű jelzálog-hátralék maradt fenn. Ebben az esetben kérhetjük-e a végtörlesztést, hogy az ingatlant tehermentesítsük?
Ezenfelül érdeklődnénk, hogy autóra vonatkozik-e a végtörlesztés lehetősége?
Várjuk válaszukat, tisztelettel: Beáta
Kérdést feltette: Beáta

Kedves Beáta!

A kedvezményes végtörlesztést vállalkozások illetve gazdasági társaságok nem vehetik igénybe, csak magánszemélyek igényelhetik.

A rögzített árfolyamon való végtörlesztés lehetősége autó fedezete mellett felvett devizahitelekre ugyancsak nem vonatkozik.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

15 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Amennyiben egy magánszemély a CHF ben felvett hitelből üzletet/irodát vásárolt és nem lakóingatlant, vonatkozik-e rá a végtörlesztés lehetősége?
Köszönettel,
Zsolt

Tisztelt Hitelnet!

Köszönöm a választ, viszont az új, 2009-ben módosított Ptk. szerint a mikrovállalkozás is fogyasztónak minősül, amennyiben minimum középvállalkozással köt szerződést. Azt gondolom, hogy a Ptk erősebb, mint a hitelintézeti törvény. A Bt mindenképpen mikrovállalkozás, hiszen sem a foglalkoztatottak száma nem éri el a tíz főt, sem az árbevétele nem haladja meg az 500 millió forintot. Így sem vonatkozik rá a végtörlesztés lehetősége?
Köszönettel: Dániel

Bt.-ként működő családi vállalkozásunkra vettünk fel szabad felhasználású svájci frank alapú hitelt 160 Ft-os árfolyamon, amit családi házunkra terheltek. Az a kérdésem, hogy mi is élhetünk-e a végtörlesztés lehetőségével? Válaszát várva, köszönettel: András

Dániel!

Én ugyanebben a cipőben járok… Én sem bizonyosodtam meg róla még, hogy cégekre nem vonatkozik, ha lakóingatlan a fedezet.. Szólj ha megtudtad!

Eszter

Azt szeretném megkérdezni, hogy a törvényből hol derül ki, hogy csak magánszemélyekre vonatkozik az előtörlesztés lehetősége. Számomra csak annyi derül ki, hogy a jelzálog alapú hitelekre vonatkozik az előtörlesztés lehetősége. Azért érdekel a kérdés, mert a családi Bt. vett fel hitelt, ahol a fedezet a család tulajdonában levő lakóingatlan, ami a lakóhelye is egyben a családnak.
Köszönettel: Dániel

A szabad felhasználású deviza alapú hitelt cégnéven vettük fel, a cég telephelyén található ingatlan a fedezet. Kérdésünk, hogy mi élhetünk-e a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével?
Köszönettel: Tamás

Az lenne a kérdésem, hogy építési telekre felvett devizahitelre is vonatkozik a végtörlesztés?
Köszönettel: Erzsébet

Az lenne a kérdésem, hogy végtörleszthetem-e frank hitelemet, amit a cégem vett fel, de lakóingatlanra van terhelve? (Szabad felhasználású volt, egy Bt. vette fel, de saját nevemen lévő garzonlakás a fedezet)

Köszönöm,
Eszter/Pécs