Tisztelt Hölgyem/Uram!
Végtörlesztéshez kértem ki a bankomnál egy tartozáskimutatást CHF-es hitelemről. A bank felszámít 1123 CHF-et, mint 'Végtörlesztés teljesítéséhez biztonsági tartalék (következő 2 esedékes törlesztő részlet, kamat, adminisztrációs díj, és hitelfedezeti biztosítási díj)'. PSZÁF állásfoglalása szerint ennek a díjnak csak akkor van értelme, ha van a banknak árfolyamkockázata, ami természetesen Ft végtörlesztés esetén nincsen. Ez egy jogi állásfoglalás a PSZÁF részéről. Köteles a bank ezt az állásfoglalást figyelembe venni? Felszámolhat-e a bank egyáltalán ilyen jellegű költséget? Ha nem veszi figyelembe az állásfoglalást, hova fordulhatok még a panaszommal? (sajnos nincsenek illúzióim a bankokról)
Köszönettel
Tímea

Kedves Tímea!

Véleményünk szerint a banknak figyelembe kellene venni a PSZÁF által kiadott állásfoglalást. Ha ez nem történik meg, akkor Ön panaszával szintén a PSZÁF-hoz fordulhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném a devizahitelemet kiváltani forinthitellel, a gondom az, hogy most a bank érékbecslést is kér tőlem 30.000 Ft-ért, és a tulajdoni lap másolatának árát. Én úgy tudom, hogy semmiféle költséget nem háríthatnak rám. Ez igaz, vagy nem? Ha igaz akkor kihez fordulhatok, hogy ezt az összeget ne kelljen kifizetnem.
Segítségüket előre is köszönöm.