Lakáshitel vagy utca. Ki segít? Segítség! Borzasztóan el vagyok keseredve! Lassan szerződést bont velünk a bank! Nem tudjuk a teljes összegét fizetni a svájci frank alapú hitelünknek, ami már 110.000.- Ft havonta! 55.000. Ft-ról indultunk. Én most gyesen vagyok a 2-ik gyermekemmel, a párom bármit elvállal, van bejelentett állása, de így sem megy. Az utolsó 1 hónapban 3-szor voltunk a bankunkban tárgyalni a 3 éves rögzített árfolyamról /180 Ft fix/, de se kilépni nem lehet a 3 év alatt, se más kedvezőbbe belemenni, ha esetleg a jövőben lesz még valamilyen segítség, sőt a hátralévő 21 évre ami a futamidőből van, már semmilyen kedvezményt nem vehetünk igénybe, ha aláírjuk a szerződést. A végtörlesztést forintban sem tudjuk igénybe venni, mert személyre szabottan nekem 3,5 millió forintot kell letennem 20% önerőnek. Nekünk "kis" embereknek milyen segítség ez? Valakinek nincs valamilyen hasznosítható ötlete? December 31-ig kaptunk haladékot a rögzített árfolyamra. Ha nem találunk addig semmit, rá leszünk kényszerülve, hogy belemenjünk. Sajnos.
Andrea

Kedves Andrea!

Ha a bank által javasolt fizetéskönnyítési lehetőségek közül valamilyen oknál fogva nem tudnak élni egyik megoldással sem, akkor csak az árfolyamrögzítés marad, melyet 36 hónapra lehet igénybe venni. Ha ez átmenetileg segítséget nyújt, érdemes igényelni. Mérlegelni kell azonban azt is, hogy a 3 év lejárata után a gyűjtőszámlán halmozódó összeg kamattal növelt törlesztése is elkezdőik, tehát a havi törlesztő részlet összege az eredeti összeghez képest emelkedni fog.
A hiteladósok számár elérhető további fizetéskönnyítési lehetőségekről itt tájékozódhat:
http://www.pszaf.hu/fogyasztoknak/kiemelt_fogyaszto/fizetesi_nehezsegek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Köszönöm a választ, bár semmi újat nem mondtak vele. Végig erről írtam, hogy nem szeretnénk a 3 éves árfolyamrögzítést a sok negatívum miatt igénybe venni. A végtörlesztésnél sem nagyon olvasom sehol, hogy ahhoz, hogy az ember éljen a lehetősséggel, 20% önerőt kell letenni!!! Nálam személyre szabottan 3,5 milliót! Persze ezt azoknak találták ki, akik nem tudnak fizetni, tehát nincs pénzük!!!!!!!! Más lehetőség??