Tisztelt Szakértő,

2007-ben a CIB Lízingen keresztül törlesztéssel vásároltam egy autót. Mint Ön is tudja, a svájci frank nagyon megugrott, ezért a havi törlesztő részlet kissé sok.
Rokonoktól, barátoktól lehetőségem lenne kölcsönt kérni a kocsi hátramaradt részletét egészben kifizetni, de a problémám az, hogy a CIB Bank 270 Ft-ban számolja jelenleg a svájci frankot.
Hallottam egy olyan lehetőségről, ismerősöktől, hogy amennyiben valaki egy összegben szeretné a hitelét kifizetni, lehetőség van arra, hogy a bank csak 180 Ft-ba számolja át a svájci frankot. Ez az én esetemben kb 1 millió Ft különbözet lenne.
Azt szeretném kérdezni, tényleg van-e ilyen lehetőség és ha igen, hogyan lehet ezt a segítséget igényelni?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Érdeklődő!

Egy közelmúltban elfogadott törvénymódosítás valóban lehetővé teszi a svájci frank alapú hitelek 180 Ft-os árfolyamon történő végtörlesztését, ám ez sajnos az autóhitelekre nem vonatkozik. E kedvezményes végtörlesztés lehetőségével lakóingatlanra felvett hitelek esetén lehet élni, amennyiben a kölcsön folyósításakor érvényes árfolyam nem haladta meg CHF hitel esetén a 180 Ft-ot.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

5 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Illetékes!
Áprilistól lehet megint végtörlesztést igényelni rögzített árfolyamon?
Köszönettel: Bernadett

Tisztelt Illetékes!
A tegnapi híradóban hallottam, hogy kiterjesztik a végtörlesztést lízingesekre is. Ez vonatkozik autóra felvett svájci frank alapú hitelre is?
Köszönettel: László