A barátom 2006-ban vásárolt egy személygépkocsit svájci frank alapú hitelre (akkori árfolyama kb. 160 Ft.) 10 éves futamidőre. A kérdésem az lenne, hogy autóhitelt egyáltalán lehet-e előtörleszteni, vagy ez a lehetőség csak a lakáshitelesekre vonatkozik? Kihez kell fordulnunk ebben az esetben? Milyen futamidőre, illetve milyen törlesztőre számíthatunk? Segítségeteket köszönöm.

Kedves Gabika!
Az autóhitelekre sajnos nem vonatkozik a kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Azt szeretném megtudni, hogy a devizahitelek végtörlesztésére vonatkozó törvény érvényes-e gépjárművásárlás céljából felvett svájci frank alapú devizahitelre is?
Köszönöm.

2008-ban vásároltam fix törlesztésre autót 148-as árfolyamon. Minden hónapban emeli a BB.a részletem, kitolták a futamidőt,meg ha lejár a 9 év még egy összegbe fizessek kb. 2milliót. 3,1 millió az induló hitelem,3 éve fizetem. Reklamáltam hogy legalább havonta ne emeljenek a részleten, mert ugye én fix törlesztő hiteles vagyok, de semmi sem történt. Ha viszont nem fizetem, ráterhelik a házamra az összes költségükkel együtt.és árvereznek.

Szeretném megtudni, hogy az autókra is vonatkozik-e a VÉGTÖRLESZTÉS!!! Ha nem, miért is?

2008 szeptemberében vásároltam egy peugeot boxer tehergépkocsit 4.356.0000.. Ft nettó áron. Kezdő részletként 520.000.- Ft-ot fizettem ki . A mai napig kifizettem 2.000.000.- Ft-ot. Most ki akartam fizetni egy összegben a hitelt, mert nincs rá munka, és el akartam adni. A bank most kér tőlem 7.000.000.- Ft-ot. Majdnem infarktust kaptam. Ezt hogy tehetik meg? Erre adjanak nekem választ. Egyébként is a teherautóra miért nem vonatkozik az a kedvezmény, mint a lakásnál, hogyha egy összegben visszafizetik, akkor a 180 Ft -os értéket veszik figyelembe. Úgy tudom egy teherautó nem luxuscikk!! Zoltán